MENIU

Medic de top, decizie radicală. "Într-o ţară de vraci, vrăjitoare, vindecători, toţi sunt mai buni decât medicina"

Încrederea în pseudoștiință denotă lipsa de educație
Încrederea în pseudoștiință denotă lipsa de educație

Medicul Adrian Copcea, unul dintre cei mai populari specialiști pe probleme de diabet, nutriție și boli metabolice, atrage atenția într-un mod inedit asupra pericolului pe care-l reprezintă pseudo-medicina, mai ales pe fondul amplificării discursului public de discreditare a  cunoașterii pe baze științifice. Medicul s-a declarat dezamăgit de faptul că nivelul de  neîncredere a ajuns atât de mare, încât unii românii dau mai multă crezare vracilor sau vrăjitoarelor decât unui specialist cu studii aprofundate.

"Am început să şterg mesajele care sunt anti-medicină, anti-medicamente. Cine mai intră în subsolul comentariilor să spună „medicamentele sunt rele” şi să inducă stres în cititorii care, poate, iau medicamente pentru o situaţie sau alta poate să îşi mute mesajele în alte părţi," a scris doctorul Adrian Copcea.

 

Medicul a devenit popular și  urmărit în spațiul virtual datorită articolelor sale, destinate atât specialiștilor, cât și publictluiu larg, pe teme de diabetologie şi nutriţie.

 

"Medicamentele sunt parte a unui act medical, prescripţia lor face parte din medicină, medicul face o balanţă intre beneficiile aşteptate ale medicamentelor şi eventualele (nu obligatoriile!) efecte secundare sau intoleranţe.

 

Ideea „medicamentele sunt rele” e pentru oameni foarte puţin dotaţi intelectual, România e plină de această categorie de oameni, e la modă să înjuri medicină, medici, medicamente şi e foarte de bon-ton să ieşi cu „alternative” la medicină. Pagina asta e de medicină.

 

Cine doreşte pagini de alternative la medicină poate să meargă liniştit, Internetul e mare, e plin de alternative la medicină, la medici, la medicamente. Suntem într-o ţară de vraci, vrăjitoare, vindecători, toţi mai buni decât medicina. Ştiu asta", a mai explicat medicul în postarea sa.