MENIU

Topul celor mai bogate orașe din lume în 2024. Unde există cei mai mulți milionari pe metru pătrat

Topul celor mai bogate orașe din lume în 2024

Firma Henley & Partners a lansat Raportul anual din World’s Welathiest Cities pentru 2024. Pentru întocmirea acestuia, firma a evaluat numărul de milionari și miliardari și a analizat orașul în care aceștia își au rezidența.

Conform studiului, în ceea ce privește numărul de milionari rezidenți cu o avere lichidă investibilă de 1 milion de dolari sau mai mult, SUA conduce detașat.

Statele Unite ale Americii sunt prezente în Top 50 cu 11 orașe, iar New York City, se menține ferm pe locul 1. Averea totală deținută de rezidenții marii metropole americane depășește acum 3 trilioane de dolari - mai mare decât averea totală deținută în majoritatea țărilor importante din G20: 349.500 de milionari, 744 de multimilionari (cu avere investibilă de peste 100 de milioane USD) și 60 miliardari locuiesc în oraș.

Pe locul 2 se află Bay Area din California de Nord, care cuprinde orașul San Francisco și Silicon Valley. Zona Bay Area s-a bucurat de una dintre cele mai mari rate de creștere a bogăției din lume, mărindu-și populația de milionari cu 82% în ultimul deceniu și găzduiește în prezent 305.700 de milionari, 675 de multimilionari și 68 de miliardari.

Singapore în creștere, Tokyo un declin de 5%

Pe de altă parte, Tokyo, care a fost liderul clasamentului celor mai bogate orașe din lume în urmă cu un deceniu, a suferit un declin de 5% în ceea ce privește populația rezidentă de persoane cu averi mari (HNWI) în ultimii zece ani, iar acum se află pe locul 3, cu doar 298 300 de milionari. Orașul-stat Singapore a urcat două poziții, ajungând pe locul 4 în clasamentul global, în urma unei creșteri impresionante de 64% a numărului de milionari în ultimii 10 ani, și se pare că va detrona Tokyo din poziția de cel mai bogat oraș din Asia în curând.

Un gigant cinematografic a pus un avertisment la filmul Goodfellas pentru "lipsa persoanelor de culoare". Filmul este despre mafia italiană

Considerat pe scară largă drept cel mai favorabil oraș de afaceri de pe glob, Singapore este, de asemenea, una dintre destinațiile de top din lume pentru milionarii care migrează – aproximativ 3.400 de HNWI s-au mutat acolo numai în 2023, iar orașul se mândrește acum cu 244.800 de milionari rezidenți, 336 de centi-milionari și 30 de miliardari.

Londra este în scădere

Londra, cel mai bogat oraș din lume timp de mulți ani, continuă să cadă în clasament, iar acum se află pe locul 5, cu doar 227.000 de milionari, 370 de centi-milionari și 35 de miliardari – o scădere de 10% în ultimul deceniu. În schimb, Los Angeles, unde trăiesc 212.100 de milionari, 496 de centi-milionari și 43 de miliardari, a urcat două locuri în decursul perioadei de 10 ani, ajungând pe locul 6, și s-a bucurat de o creștere notabilă de 45% a populației bogate.

Parisul, cel mai bogat oraș din Europa continentală, își păstrează locul 7 în clasament, cu 165.000 de milionari rezidenți, în timp ce Sydney urcă pe locul 8, cu 147.000 de HNWI, după ce a înregistrat o creștere excepțional de puternică a averii în ultimii 20 de ani.

Topul final al celor mai bogate zece orașe din lume:

  • New York
  • San Francisco
  • Tokyo
  • Singapore
  • Londra
  • Los Angeles
  • Paris
  • Sydney
  • Hong Kong
  • Beijing

Controversatul Klaus Schwab se va retrage de la conducerea Forumului Economic Mondial de la Davos