MENIU

Noi acuzații teribile la Spitalul Pantelimon. 30 de pacienți ar fi murit în câteva zile

Sunt din nou suspiciuni că decesele au fost ascunse pentru a nu se declanșa o anchetă

Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală este din nou în centrul unui scandal uriaș, cu acuzații extrem de grave! Potrivit unei anchete jurnalistice, situația semnalată la secția de Terapie Intensivă, la începutul lunii aprilie, când in decurs de 4 zile au murit 17 oameni, nu ar fi singulară. Si la jumătatea lunii ianuarie, într-un singur week-end, s-ar fi înregistrat 30 de decese. Realitatea PLUS a cerut un punct de vedere de la unitatea medicală, însa nu am primit niciun răspuns până la aceasta oră.

Potrivit informațiilor din spațiul public, în perioada 19-21 ianuarie s-ar fi înregistrat 30 de decese la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală. În data de 19 ar fi murit 19 oameni, iar următoarea zi s-ar fi înregistrat alte morți suspecte. Nici spitalul, dar și nici Ministerul Sănătății nu ar fi verificat situația semnalată în perioada respectivă.


Surse din spital spun că nu s-a demarat nicio anchetă pentru că nu ar exista nicio sesizare despre cele întâmplate în luna ianuarie a acestui an. Reprezentanții asociațiilor de pacienți reclamă însă nereguli: pacienții nu ar fi fost tratați corespunzător, iar mortalitatea a crescut în ultimele luni.

"Noi încă din decembrie 2023 am primit sesizări din partea unor aparținători, familii cărora le-au murit pacienții că au fost prost tratați, nu au comunicat. (...) Se exemplu, in weekendul din ianuarie, la jumatatea lunii am constatat că erau la un moment dat 46 de persoane decedate care se aflau încă în spital (....)  Erau în morga spitalului si mai exista o moga mobila, un TIR roșu, parcat undeva in curtea spitalului", a declarat la Realitatea Plus Vasile Barbu, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților.

Noi dezvăluiri bombă în scandalul morților de la Spitalul Sf. Pantelimon. Numărul real al deceselor, ținut secret
Amintim că în perioada 4-7 aprilie 17 pacienți internați în secția de terapie intensivă ar fi murit în condiții suspecte. Directoarea de îngrijiri a sesizat conducerea unității după ce o asistentă i-ar fi spus că medicii ar fi cerut reducerea dozei de noradrenalină. Au fost deschise patru anchete. Potrivit Ministerului Sănătății, conducerii spitalului, dar și Colegiului medicilor, în urma verificărilor efectuate nu s-au găsit date care să susțină acuzațiile. Ancheta penală este în desfășurare. 

Colegiul Medicilor, primele concluzii despre ancheta de la Spitalul Pantelimon, din Capitală: 17 morți

Cum decurge ancheta de la Colegiul Medicilor București privind neregulile de la Spitaul Pantelimon. Precizări importante

 

Mai multe articole despre:
morti spital pantelimon ancheta scandal