Coronavirus - România: 28973 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vin ploile! Prognoza meteo pe trei zile

Thursday, 30 July 2015, 17:28 Sursă: REALITATEA.NET

Ploile vor avea şi caracter torenţial, astfel încât, pe arii restrânse, cantităţi de apă vor depăşi 20 l/mp, iar izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30...35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. În restul zonelor ploile se vor semnala pe spaţii mici.

În Capitală, dimineaţa, tot 21-23 de grade dar maxima va fi semnificativ mai mică decât ieri, 30-31 de garde. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare, averse şi descărcări electrice.

La munte pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător cu aspect de vijelie. Ploile vor avea şi caracter torenţial, pe arii restrânse cantităţi de apă vor depăşi 20 l/mp şi izolat, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, peste 30...35 l/mp. Vor fi condiţii de grindină. Vor fi 20 de grade la Stana de Vale si Predeal, 19 la Sinaia, Seemenic şi Paltinis si 13 pe Vf. Toaca din Ceahlău. Sămbătă local în Carpaţii Meridionali şi în Munţii Banatului şi izolat în Carpaţii de Curbură vor mai fi averse şi descărcări electrice. Duminica temperatura aerului va marca o creştere faţă de sâmbătă. În Carpaţii Occidentali, izolat se vor semnala averse şi descărcări electrice.

La mare vremea va deveni în general instabilă. Cerul va fi temporar noros şi mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări în timpul averselor, dar şi noaptea, cu viteze la rafală de până la 55 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 31 de grade. Temperatura apei mării va fi in jur de 24- 25 de grade. În weekend, vremea va fi frumoasă, cu cerul mai mult senin. Maximele vor fi cuprinse între 26 şi 30 de grade.


Temperatura este în scădere în regiunile intracarpatice. Maximele zilei vor fi cuprinse intre 22 de grade la Miercurea Ciuc si 28 la Timisoara. Vor fi averse si descarcari electrice local la munte si in Transilvania şi pe spatii mici în rest. Izolat sunt conditii de vijelii si cantităţi de apă peste 20 l/mp.

În sud, se mai răcoreşte dar izolat tot mai poate fi caniculă în Lunca Dunării. Vor fi 32 de grade la Drobeta Turnu Severin, 34 la Craiova şi Călăraşi, 30 la Buzău şi 29 la Ploieşti. Instabilitatea va fi accentuată, vor fi averse ce pot fi torentiale, local peste 20 de l/mp iar la munte chiar si peste 30-35 de l/mp. Izolat se asteaptă vijelii si grindina.

Şi în Dobrogea mai scade temperatura, 33 de grade maxima la Tulcea si 32 la Constanţa. Local vor fi averse şi descaracri electrice, vint si izolat grindină.

Şi în Moldova vin ploi, ce pot fi torentiale, vint si izolat grindina iar maximele scad astfel ca nu mai trec de 30 de grade : 19 la Suceava, 24 la Iasi si Bacau, 29 la Focsani.

Sâmbătă, temperatura scade semnificativ şi în regiunile sudice, asadar vor fi 25 de grade la Pitesti, Suceava si Miercurea si 32 de grade la Tmisoara. La munte şi în zona deluroasă a Olteniei şi a Munteniei, pe arii restrânse vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, în regiunile sudice şi sud-estice, iar spre seară şi în sud-vest.

În Capitală se mai răcoreşte. 17-18 grade dimineaţa si în jurul valorii de 29 de grade la amiază. Cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul zilei.

Duminică, temperatura începe să crească. În vestul, centrul şi sudul ţării maximele trec din nou de 30 de garde pina la 34 de grade la Timisoara. Mai răcoare, în nordul Moldovei, 27-28 de grade in depresiunile transilvane (27 la Miercurea Ciuc) şi în nordul Moldovei (28 Suceava). Spre seară în regiunile vestice şi nord-vestice, local se vor semnala averse şi descărcări electrice.

În Bucureşti, dimineata, 15-17 grade dar maxima zilei este in crestere, 31-32 de grade.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA