Weekend cu vreme schimbătoare! METEO pe TREI ZILE

Thursday, 06 November 2014, 17:31 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BUCUREŞTI În Bucureşti cerul va fi parţial noros, iar vântul va sufla în general slab. De la nelipsita ceaţă şi cele 3...4 grade din zori, până la amiază nu adunăm mai mult de 12 grade. 

MUNTE La munte către seară şi noaptea în Munţii Banatului şi în vestul Carpaţilor Meridionali va ploua slab, iar vântul va sufla mai tare doar în Munţii Bantului. Maximele rămân ridicate pentru acestă dată: 19 grade pe Valea Prahovei, 18 la Păltiniş,16 la Stâna de vale şi 13 grade sus pe Ceahlău. În weekend,  temperaturile mai scad, dar tot va fi cald pentru această dată. Norii se înmulţesc şi va ploua slab, sâmbătă în Carpaţii Occidentali şi în jumătatea vestică a Meridionalilor, iar duminică în Munţii Banatului şi în Carpaţii Meridionali. Vântul rămâne puternic pe creste.

REGIUNI În continuare vreme deosebit de caldă în regiunile intracarpatice. Maximele trec de 15 grade, iar la Reşiţa temperatura ajunge la 23 de gade. Norii ne înmulţesc, izolat va ploua slab, iar în Banat vântul va sufla mai tare.

În sud, ceaţă acum dimineaţa şi cer temporar noros. Maximele mai cresc puţin, exceptând zonele cu ceaţă persistentă unde rămân ca şi ieri, sub 10 grade.

În Dobrogea, puţină ceaţă matinală şi cer variabil peste zi. Temperaturi maxime ridicate pentru data din calendar : 18 grade la Tulcea şi 17 la Constanţa.

În Moldova, în zonele joase din nou  este ceaţă, ceva mai persistentă pe valea Siretului unde şi maximele vor fi mai mici: 12...15 grade. În restul regiunii maximele mai mari,  18 grade la Botoşani şi Iaşi, 18 la Vaslui şi 19 la Galaţi.  

VREMEA PE 2 ZILE Sâmbătă, vremea se menţine caldă pentru acestă dată chiar dacă maximele mai scad. Pe arii restrânse va ploua slab în vestul şi în sudul teritoriului, iar în est şi în sud-est va fi ceaţă, mai ales dimineaţa. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 10 şi 21 de grade.

În Bucureşti mâine dimineaţă va fi ceaţă şi vor fi condiţii de ploaie slabă sau burniţă. 6...7 gradeîn zori şi 14 la amiază.

Temperaturile mai scad şi duminică, dar tot va fi cald. În sud şi est local va fi ceaţă, iar pe arii restrânse va ploua slab. În restul ţării va ploua slab cu totul izolat. Maxime vor fi cuprinse între 11 şi 19.

Săptămâna se încheie în Bucureşti cu ceaţă, ploi slabe şi o maximă de 13 grade.

Adaugă părerea ta
Alte articole din: PROGNOZA