Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

S-a găsit cea mai bună metodă pentru a detecta extratereştri. Aşa ceva nu ne imaginam

Wednesday, 02 March 2016, 23:51 Sursă: REALITATEA.NET

Un nou studiu sugerează că există o posibilitate de a răspunde la multiplele întrebări ce apar în domeniul cercetării vieţii extraterestre. În acest sens, se presupune că formele de viaţă care ar putea trăi în spaţiul cosmic folosesc metode similare cu cele ale noastre pentru afla dacă nu sunt singure în Univers.

Una dintre modalităţile pe care oamenii de ştiinţă o utilizează pentru a studia planetele îndepărtate este examinarea umbrelor aflate în apropierea unor stele. Autorii noului studiu, care urmează să fie publicat în revista Astrobiology, afirmă că prin aceeaşi metodă, cel mai probabil, extratereştri studiază planeta noastră.

"Este imposibil de prezis dacă extratereştri folosesc aceleaşi tehnici de observaţie ca noi. Dacă este aşa, ei ar trebui să se bazeze, ca şi noi, pe aceleaşi principii fizice", a declarat René Heller, cercetător în cadrul Institutului de Astrofizică din Gottingen, Germania. Mai mult decât atât, oamenii de ştiinţă susţin că extratereştri ar avea un nivel tehnologic sismilar cu al nostru şi nu mult mai avansat, aşa cum se susţinea până de curând.

Sursa: descopera.ro

 


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE