Articolele din categoria ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE:

Era considerat inutil, însă s-a descoperit că apendicele are un rol esenţial. Ne poate salva viaţa
Savanţii au rezolvat MISTERUL. La ce e bun "organul INUTIL" din corpul tău, apendicele
Apendicele a fost considerat multă vreme un „organ inutil”, acest ţesut aflat la intersecţia intestinului subţire cu cel gros inflamându-se adeseori şi punând uneori în pericol viaţa pacienţilor. Multă lume crede că apendicele nu foloseşte la nimic, motiv pentru care oamenii aleg să se supună apendicectomiei, eliminând acest organ „vestigial şi inutil” din corp fără a suferi, aparent, în urma acestei operaţii.
Căscatul: Cercetătorii au descifrat rolul incredibil al căscatului
Căscatul: Cercetătorii au descifrat rolul incredibil al căscatului
Contagios printre oameni, căscatul are origini necunoscute. Studii recente dezvăluind informaţii preţioase despre acest ”mecanism” aparent banal, dar care are mai multe beneficii decât ţi-ai putea imagina. Astfel că în urma cercetărilor dezvoltate de doctorii de la Universitatea Princeton, căscatul s-a dovedit a fi un mecanism de control al corpului uman cu rol de reglator al temperaturii creierului (experimentele dezvoltate pe mai multe eşantioane de voluntari au arătat că oamenii tind să caşte mai mult iarna, comparativ cu anotimpul călduros), scrie csid.ro.
"Avem putere tehnologică uriaşă", spune fostul ministru al Educaţiei, Gheorghe M. Ştefan. Exclusiv
ŞCOALA, DUPĂ 25 DE ANI: Profesorul universitar Gheorghe M. Ştefan: "Avem putere tehnologică uriaşă!"
Gheorghe M. Ştefan, cel de-al doilea ministru al Educaţiei, după Revoluţia din '89, a vorbit într-un interviu serial acordat în exclusivitate REALITATEA.NET despre impactul pe care îl are evoluţia tehnologică în procesul educational. "Nu mai construim pe ceva foarte stabil, tot ce construim, construim într-un proces cu o dinamică uriaşă", a spus profesorul universitar. (IV)
iPhone 6: Așa arată noul smartphone Apple Photo
iPhone 6: Așa arată noul smartphone Apple
Când va fi lansat pe piaţă iPhone 6? Cât de mare este carcasa noului iPhone 6? Se va numi iPhone 6 sau iPhone Air? Care vor fi noile caracteristici ale noului smartphone Apple? iPhone 6 este așteptat cu nerăbdare de milioane de utilizatori, care și-ar dori să afle cât mai repede răspunsul la aceste întrebări.Numeroase informaţii neconfirmate au apărut în ultimele luni pe Internet referitoare la data de lansare, la specificaţiile și caracteristicile noului iPhone. Apple, însă, nu a lansat nicio declaraţie oficială privind noul iPhone 6. Echipa magazinului online de accesorii pentru Iphone, www.iphone-store.ro, a reușit să obţină câteva informaţii privind data de lansare și carcasa noului iPhone 6.