Mozilla lansează un smartphone care costă 33 de dolari

Tuesday, 26 August 2014, 10:00 Sursă: AGERPRES

Autor: Realitatea.NET

Dispozitivul, denumit Cloud FX, are un display de 3,5 inch, o memorie RAM de 128 de megabiți, o cameră cu o rezoluție de doi megapixeli și un procesor cu o putere de un gigaherț.

Telefonul rulează sistemul de operare Firefox și oferă jocuri și alte tipuri de conținut prin magazinul său de aplicații.

Aparatul, pus luni în vânzare, este produs de compania indiană Intex Technologies.

"Cea mai importantă barieră pentru utilizatorii de telefoane mobile obișnuite o reprezintă costul și posibilitățile de utilizare', a declarat directorul de marketing de la Mozilla, Jane Hsu.

"Credem că acesta este cel mai bun telefon pentru ei", a adăugat Jane Hsu.

Smartphone-ul ieftin de la Mozilla ar putea avea succes pe piața din India unde mai mulți oameni accesează Internetul prin smartphone decât prin computer. Potrivit estimărilor companiei de marketing Mediacells, consumatorii din India vor cumpăra 225 de milioane de smartphone-uri în acest an.

Mozilla urmează să lanseze în cursul acestei săptămâni un alt smartphone cu un preț de 38 de dolari, produs de o altă companie din India, Spice Mobility Ltd.

Prin lansarea de versiuni pentru telefoane ale programelor sale software, Mozilla, cunoscut mai ales pentru popularul său browser de Internet Firefox, urmează exemplul dat de Microsoft, pe măsură ce consumatorii încep să migreze dinspre PC-uri spre dispozitive de genul smartphone-uri sau tablete.


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE