Coronavirus - România: 475362 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PERICOLUL ascuns din telefoane

Thursday, 28 August 2014, 21:31 Sursă: REALITATEA.NET

Telefoanele mobile inteligente au ajuns să devină o necesitate pentru tot mai mulţi români. Unii le utilizează pentru a afla noutăţile în timp real, alţii pentru relaxare, iar majoritatea pentru a se conecta la reţelele de socializare.

In fiecare zi ne folosim de aceaste telefoane inteligente. Adevarul este insa ca si acestea se folosesc de noi. Pentru ca, prin intermediul aplicatiilor pe care le descarcam, anumite firme sau anumite persoane interesate, afla unde mergem, ce facem, cu cine iesim, ce ne place sau ce nu ne place

Astfel, cu telefonul nostru ajungem în bazele de date ale unor hackeri, care, printr-un simplu click, se pot conecta la dispozitiv şi pot suna pe oricine.

În 2013 numărul anchetelor penale desfăşurate pentru infracţiuni informatice s-a dublat. Dependenţa de telefoanele inteligente şi dorinţa de a fi în permanentă legătură cu prietenii din lumea virtuală poate să ne afecteze însă şi comportamentul.


Din totalul românilor care deţin un smartphone sau o tabletă, peste 40% sunt şcolari sau liceeni care nu au trecut încă de vârsta majoratului.

De aceea, nu ar fi rău, ca din când în când, să mai lăsăm telefonul din mână şi să ieşim în lume pentru a socializa natural, nu virtual.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL