Coronavirus - România: 4417 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O nouă descoperire importantă pentru omenire. Anunţul a fost făcut în această dimineaţă

Friday, 07 April 2017, 10:44 Sursă: REALITATEA.NET

"Chiar dacă nu este vorba încă despre depistarea vieții pe o altă planetă, această descoperire reprezintă un pas important în direcția cea bună pentru că este prima dată când detectăm o atmosferă în jurul unei planete de o masă și o mărime apropiate cu cea a Terrei", explică oamenii de știință, a căror descoperire a fost făcută publică joi în Astronomical Journal, preluat de Agerpres.ro.

Totuși, această exoplanetă numită GJ 1132b, situată la 39 de ani lumină de Terra în Constelația Velelor, este cu circa 16% mai mare decât Pământul și se află pe o orbită prea apropiată de soarele său, o pitică roșie, pentru a putea fi locuibilă.

Potrivit acestor astronomi, temperaturile la suprafața sa depășesc 250 de grade Celsius. Observațiile realizate îi fac pe oamenii de știință să creadă că atmosfera este bogată în apă sau în metan. Vor fi însă necesare măsurători cu alte telescoape mai puternice pentru a identifica substanțele chimice prezente în atmosfera exoplanetei.

Oamenii de știință vorbesc despre mai multe posibilități, precum cea a unei planete pe care apa se află din abundență cu o atmosferă de vapori foarte calzi.


Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE