Coronavirus - România: 27296 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

O creatură stranie găsită de o dronă submarină în străfundul Oceanului i-a bulversat pe cercetători

Tuesday, 01 May 2018, 21:43 Sursă: REALITATEA.NET

Un submersibil fără pilot controlat de pe nava de cercetare Okeanos Explorer, de la National Oceanic And Atmospheric Administration (NOAA) a capturat imagini cu un calamar roşu ciudat găsit la mare adâncime în Golful Mexic.

Mike Vecchione, biolog şi expert în calamari la NOAA, a declarat că acesta este „cel mai ciudat calamar pe care l-am văzut vreodată“, deoarece, aşa cum se poate viziona în clipul video, prezintă o morfologie care nu a fost identificată până în prezent la aceste cefalopode şi o formă ciudată de deplasare a animalului, scrie Epochtimes-romania.com.

În mod specific, Vecchione susţine că se mişcă prin coloana de apă aşa cum o face Nautilus, o fosilă vie autentică - predecesorul caracatiţelor, calamarilor şi sepiilor.

Cercetătorii susţin că această creatură ciudată ar putea aparţine genului Discoteuthis şi, în special, unei specii care se află în apele Atlanticului tropical dar care nu a fost găsită în viaţă până în prezent. De fapt, speciile aparţinând acestui tip de calamar sunt greu de distins, deoarece nimeni nu a găsit vreodată niciun specimen intact sau în stare bună. 


Citeste totul despre:


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE