Noua cursă spațială. Putin anunță că rușii vor ajunge pe Marte și pe cei doi poli ai Lunii

Friday, 16 March 2018, 09:48 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Într-un nou documentar despre preşedintele Rusiei realizat de jurnalistul Andrei Kondrachov, Vladimir Putin dezvăluie data când Rusia va lansa misiunea către Marte, notează Sputnik News.

„Planificăm misiuni fără echipaj uman și, pe parcurs, cu echipaj uman pentru explorarea Spaţiului. Aceste programe includ misiuni pe Lună și explorări pe Marte. Intenționăm ca în 2019 să trimitem prima misiune pe Marte", a spus Putin.

Potrivit preşedintelui, în acest caz este vorba despre o studiere mai aprofundată a suprafeței lunare, spre deosebire de cea desfăşurată în perioada sovietică.

„Specialiştii noştri vor încerca aterizarea pe polii lunari, deoarece avem motive să credem că acolo există apă. În aceste zone se poate face şi altceva: de acolo putem lansa misiuni spațiale pentru explorarea altor planete", a adăugat Putin.

Într-adevăr, la începutul anului 2018, agenția spațială rusă Roscosmos și Administrația Spațială Națională din China (CNSA) au semnat un acord de cooperare în explorarea Lunii și a Spațiului.

În plus, în noiembrie 2017, CNSA și Roscosmos au semnat un program de cooperare în privinţa explorării spaţiale pentru perioada 2018-2022.

Cele șase componente ale programului se referă la explorarea Lunii, ştiinţa şi tehnologia referitoare la Spațiu, sateliți, componente și materiale, urmărirea de la distanţă și resturile spațiale.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: EXTERN