Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Fenomen astronomic extrem de rar şi spectaculos joi dimineaţă. Cum îl puteţi vedea

Wednesday, 28 October 2015, 13:25 Sursă: REALITATEA.NET

Această conjuncţie planetară, în timpul căreia planetele par a fi mai apropiate, datorită poziţiei lor faţă de Soare, este vizibilă de mai multe zile şi va continua cel puţin până la sfârşitul acestei săptămâni.

Cele trei planete pot fi văzute cel mai bine înainte de răsăritul Soarelui, iar specialiştii se aşteaptă ca ele să apară cel mai apropiate în cursul nopţii de joi.

Următoarea conjuncţie a acestor planete va avea loc în ianuarie 2021.

Cum pot fi văzute planetele? 

Cele trei planete pot fi admirate fără echipamente speciale, privind spre est. Cel mai bun moment pentru a le privi este înainte de răsăritul Soarelui, deoarece atunci ele sunt sus pe boltă, iar afară este încă întuneric. Binocluri şi telescoape pot fi utilizate pentru a admira cele trei planete în cele mai mici detalii.

 Şi pasionaţii de astronomie din România pot să observe conjuncţia dintre Venus, Jupiter şi Marte, iar specialiştii Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" din Bucureşti recomandă analizarea acestora mai multe zile la rând.

"Din punct de vedere astronomic, este spectaculos să fie urmărite mai multe zile la rând, ca să se vadă cum se mişcă. Dacă te uiţi doar o secundă (la aceste planete, n.r.), nu este nimic spectaculos, pentru că vezi doar trei stele", a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, cercetătorul Adrian Sonka, de la Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE
Alte articole din: ȘTIINȚĂ ȘI TEHNOLOGIE