Au fost descoperite 9 noi fragmente de pergament, parte din Manuscrisele de la Marea Moartă

Monday, 17 March 2014, 17:00 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

Documentele au fost gasite in trei cutiute cunoscute sub numele de "filacterii" si, sustin specialistii, desi putin probabil sa ofere prea multe informatii istorice, lingvistice sau religioase majore, ar putea veni cu elemente importante cu privire la practicile religioase ale Celui de al doilea Templu al iudaismului, scrie hotnews.ro.

Autoritatea israeliana pentru antichitati a primit sarcina de a deschide si prezerva noile descoperiri - un proces extrem de sensibil si de durata, facut nu fara cercetari prealabile. 

Descoperirea a fost anuntata in cadrul Conferintei Internationale TerraSancta pe tema "Qumran si Regiunea Marii Moarte", organizata in orasul elvetian Lugano, la care au luat parte 65 de experti internationali de top specializati in sapaturile arheologice de la Qumran, transmite ANSAmed, sectiunea mediteraneeana a agentiei italiene de stiri ANSA.

Situl de la Qumran a devenit centrul de interes al comunitatii internationale la mijlocul secolului al XX-lea, dupa descoperirea a circa 900 de documente cunoscute ca Manuscrisele de la Marea Moarta, ce dateaza din 150 i.Hr. - 70 d.Hr.

Filacteriile au fost gasite in grotele 4 si 5, excavate in 1952 de arheologul Roland de Vaux.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri