Coronavirus - România: 440344 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Moțiunea de cenzură a picat. Doar 159 de voturi ”pentru”. Guvernul Tudose #rezistă

Wednesday, 22 November 2017, 10:27 Sursă: REALITATEA.NET

Update 14.08. Au fost doar 159 de voturi pentru. Moțiunea nu a trecut, Guvernul Tudose rămâne în funcție. 

UPDATE 13.45 Votează senatorii.

Update 13.30 Votul este în desfășurare. Cei din PSD nu votează, dar stau în plen.

Update 12.30. Au urmat discursurile celor din Opoziție. Florin Roman (PNL) a venit la tribună, cu un cofraj de oua, ulei si unt, pentru a transmite Guvernului că populația trebuie să dea mai mulți bani pentru aceste produse. 

 

Update 12.05. Liviu Dragnea a mers la Mihai Tudose, l-a felicitat, iar PSD a aplaudat momentul. Ulterior, cei mai mulți alesi PSD au plecat din sală, iar.

Update 11.41 În plen au intrat Liviu Dragnea și Mihai Tudose. Ulterior, au început să se întoarcă și parlamentarii PSD în plen.

Update 11.40 A început să vorbească premierul Tudose. Opoziția îi spune lui Tudose să vorbească mai tare și mai clar, pentru că nu se înțelege ce spune.

”Apreciez gestul colegilor PNL de a lasa o colega mai tanara sa citeasca textul motiunii, inseamna ca nu isi asuma motiunea”, a spus Tudose. Ulterior, acesta a prezentat mai multe realizări ale Guvernului său.

Update 11.30 În timpul discursului premierului, Robert Cazanciuc (PSD) și Ioan Cupșa (PNL), așezați unul lângă celălalt, au vorbit pe parcursul ședinței, gesticulând indelung. Cei doi sunt membri ai Comisiei Speciale pentru Legile Justiției.

Update 11.17. Se citște moțiunea. Senatoarea USR citește moț Jusiunea. PSD a început să iasă din sală, în semn de protest. Mulți dintre parlamentari au mers spre bufet.

Update 11.13. A început ședința. Mihai Tudose și miniștrii au intrat în plen, fără a face declarații.

Update 10.25 PSD se reunește într-o ședință de grup, la ora 10.30.

Moţiunea de cenzură inițiată de liberali a fost depusă la Parlament vinerea trecută şi a fost citită luni după-amiază într-o şedinţă comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Ludovic Orban a anunţat luni că liberalii vor organiza din nou proteste în toate judeţele din ţară și în București, la Parlament, în ziua în care va fi dezbătută şi votată moţiunea.

Liderul PNL a spus că singura problemă pe care o au liberalii este atitudinea obstrucţionistă a majorităţii care, în opinia sa, special nu a stabilit un calendar clar al dezbaterii moţiuni de cenzură astfel încât să le reducă capacitatea organizatorică.

Moţiunea a fost semnată de 148 de parlamentari de la PNL, USR, PMP şi independenţi

„Vă îndemnăm să votaţi pentru adoptarea acestei moţiuni de cenzură şi retragerea încrederii acordată Guvernului Tudose, pentru că ştim că este singurul lucru corect care mai rămâne de făcut în acest moment. Prin votul dumneavoastră, opriţi distrugerea economiei, încetaţi atacul la Justiţie, nu scoateţi România din Uniunea Europeană!”, afirmă PNL în moţiunea de cezură intitulată „PSDragnea, în campanie mumă, la putere ciumă”.

PNL susţine că demiterea Guvernului Tudose trebuie să ducă “imediat şi automat la abrogarea ordonanţelor de urgenţă care au generat haosul fiscal şi să oprească atacul la independenţa Justiţiei”. „Actuala guvernare PSD-ALDE a reuşit într-un timp record să provoace un haos generalizat în toate domeniile vitale – de la sănătate şi educaţie, la fiscalitate, justiţie sau infrastructură”, arată PNL.

PNL îi îndeamnă pe liderii coaliţiei să “îndrăznească să creadă” că preţurile la carburanţi au crescut cu 12% numai din august până în noiembrie, electricitatea s-a scumpit cu 7% în octombrie faţă de septembrie, şi cu 12% faţă de decembrie anul trecut, cursul a depăşit 4,64 Lei/Euro şi indicele ROBOR este la un nivel mai mult decât dublu faţă de începutul anului (de la 0,8% la peste 2%)..

Alte articole din: POLITICĂ
Alte articole din: POLITICĂ