Coronavirus - România: 66631 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

FRESH REFRESH. Wasabi, condimentul împăraţilor

Monday, 20 October 2014, 13:33 Sursă: REALITATEA TV

Wasabi-ul este un antibacterian perfect si un antifungic apreciat peste tot in lume. El se înrudeste cu hreanul, conopida si mustarul. Gustul sau extrem de puternic este perceput mai degraba de sinusuri si nu de limbă. Există o multime de soiuri, sălbatice sau cultivate, dar, în gastronomie, se folosesc numai două.

Planta preferă malurile râurilor din muntii niponi, iar culesul ei se face manual. Pretul este pe masura! Nici chiar în Japonia, bucătarii nu servesc mereu sos de wasabi autentic! Rădăcina de wasabi se da prin razatoare, iar din ceea ce rezulta se prepara un sos care trebuie consumat rapid ca sa isi pastreze proprietătile. Este si motivul pentru care "hreanul japonez" se gaseste foarte greu în stare proaspătă în Europa. Pasta de culoare verde, pe care o putem gasi la tub, pe rafturile supermarket-urilor, este făcută tot din pulberea obtinută prin uscarea rădăcinii.

Sosul de wasabi da un gust special legumelor. Acest condiment este un diuretic de nădejde, stimulează secretia gastrică si face bine în cazul arsurilor la stomac. Este bogat în provitamina A si grupul vitaminelor B, dar contine si vitamina C si alte săruri minerale. Gratie proprietătilor sale antioxidante, este si un aliat impotriva cancerului. Pentru gusturile excentrice, în Japonia, există si înghetată de wasabi.

Foarte multe saloane de îngrijire corporală de la noi au introdus si masajul cu ulei de wasabi pentru circulatia sanguină si cea limfatică. Daca va doriti momente speciale puteti deci, opta pentru wasabi in diferitele sale forme!


Vezi mai multe


Alte articole din: LIFESTYLE
Alte articole din: LIFESTYLE