Articolele din categoria JUSTIŢIE:

Traficant de arme, prins pe internet. Suspectul, un român stabilit în Italia
Traficant de arme, prins pe internet. Suspectul, un român stabilit în Italia
Poliţiştii efectuează 20 de percheziții în județele Ilfov, Mureș, Timiș, Bistrița-Năsăud și Costanța la persoane suspectate că ar fi încălcat regimul armelor și munițiilor. Este vizat, în primul rând, un român, stabilit în Italia, care, potrivit anchetatorilor, și-ar fi creat un site și ar fi trimis ilegal în țară arme. Din primele cercetări reiese că bărbatul ar fi reușit să comercializeze 20 de arme de autoapărare, cu gaze lacrimogene, dar și cu aer comprimat, potrivit Realitatea TV. 
Ficior
Torționarul Ioan Ficior a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crime contra umanității
Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat, miercuri, pe Ioan Ficior, fostul comandant al Coloniei de muncă de la Periprava, Tulcea, la 20 de ani de închisoare pentru crime împotriva umanității. Decizia nu este definitivă. Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au cerut o pedeapsă de 25 de ani de închisoare pentru Ion Ficior, la ultimul termen din dosar.
SRI şi-a prezentat bilanțul. Iohannis: România, ţară sigură. Hellvig: Am prevenit atentate teroriste
SRI şi-a prezentat bilanțul. Iohannis: România, ţară sigură. Hellvig: Am prevenit atentate teroriste
Serviciul Român de Informații (SRI) şi-a prezentat astăzi, 29 martie, bilanțul de activitate pe anul 2015, eveniment la care vor participa președintele Klaus Iohannis, deputatul Georgian Pop, precum și membri ai acestei comisii. Preşedintele a declarat că SRI şi-a făcut datoria pe deplin şi a vorbit despre necesitatea reglemantărilor în domeniul siguranţei naţionale, în timp ce Eduard Hellvig a anunţat că s-au prevenit atacuri teroriste, dar SRI nu este perfect, întrucât mai este de lucru în ce priveşte transparenţa activităţii si nu s-a atins maximul eficienţei Serviciului.
Colonel în rezervă, Filip Teodorescu: 29.000 de agenți infiltrați ruși se aflau în România în 1990 Exclusiv
Colonel în rezervă, Filip Teodorescu: 29.000 de agenți infiltrați ruși se aflau în România în 1990
Colonelul în rezervă, Filip Teodorescu, președinte al Asociaţiei Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (ACMRR) din SRI, a declarat, duminică seară, în cadrul emisiunii "Realitatea Românească", moderată de Octavian Hoandră, că 29.000 de agenți infiltrați ruși se aflau pe teritoriul României, în anul 1990, și nu 2.000, precum afirmase fostul director al Serviciului Român de Informaţii, Costin Georgescu.
Cine se califică pentru postul de procuror general al României. Anunțul va fi făcut astăzi
Cine se califică pentru postul de procuror general al României. Anunțul va fi făcut astăzi
Ministrul Justiţiei ar putea anunţa luni propunerea pentru funcţia de procuror general al României dintre candidaţii Codruţ Olaru, Oana Schmidt-Hăineală, Gheorghe Ivan şi Augustin Lazăr. Magistatul propus urmează să fie intervievat de CSM, iar după avizul consultativ propunerea va fi trimisă preşedintelui pentru numirea în funcţia de conducere de la Ministerul Public, vacantă de aproape două luni.