Patronul Astra Asigurări, Dan Adamescu, rămâne în arest la domiciliu

Monday, 20 October 2014, 17:35 Sursă: REALITATEA.NET

Instanţa a respins, astfel, contestaţiile lui Adamescu, Rovenţa şi Viziru, la decizia din 10 octombrie a Curţii de Apel Bucureşti, prin care a fost menţinută măsura arestului la domiciliu în cazul celor trei, constatând că aceasta este legală şi temeinică.

Dan Adamescu a fost în scaun cu rotile la instanţa supremă, acesta fiind ajutat de către persoanele care l-au însoţit.

În 10 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea lui Adamescu de a i se permite să plece din imobilul unde execută arestul la domiciliu, în perioada 13-18 octombrie, pentru a merge la o clinică de ortopedie. Totodată, judecătorii Rovenţa şi Moldovan au primit atunci permisiunea de a merge la Spitalul Militar şi, respectiv, la Spitalul Fundeni.

Omul de afaceri, Dan Adamescu este acuzat că le-a dat mită 20.000 de euro judecătorilor Ion Stanciu şi Elena Rovenţa, pentru ca aceştia să dispună soluţii favorabile în două dosare de insolvenţă. El a fost arestat preventiv din 6 iunie până în 30 august, când şi în cazul lui instanţa supremă a decis definitiv înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu.

Procurorii i-au trimis în judecată şi pe practicienii în insolvenţă Angela Monica Borza, Ilie Preda, Cristina Elena Popa (fostă Cândea) şi Emanoil Postelnicu şi Gabriel Hanganu pentru dare de mită.

 

Mai multe pe Mediafax.

Alte articole din: ACTUAL
Adaugă părerea ta
Alte articole din: ACTUAL