Coronavirus - România: 457848 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VIDEO Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă: Marcarea Zilei Naționale și Parada militară de 1 Decembrie, condiționate de COVID-19 

Thursday, 05 November 2020, 13:10 Sursă: realitatea.net

Autor: Ioana Stanescu

 

„Variantele pe care le luăm în calcul sunt condiţionate de situaţia pandemică în care ne aflăm. Nu putem să ieşim din tot ceea ce s-a stabilit la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ca atare, aşa cum aţi putut observa, la data de 25 octombrie, când am sărbătorit Ziua Armatei, cred că este foarte importantă calitatea activităţilor, nu dimensiunea şi amploarea lor”, a declarat Nicolae Ciucă, într-o conferinţă de presă la sediul ministerului.

Ministrul Apărării a precizat și că se caută soluții pentru marcarea Zilei Naționale a României în condiții de siguranță.

„Căutăm soluții astfel încât să marcăm Ziua Națională în conformitate cu rigorile impuse de limitările și restricțiile pandemiei COVID-19”, a mai spus ministrul Apărării Naționale.

Și premierul Ludovic Orban a spus în urmă cu câteva zile că în acest an, de 1 Decembrie, nu va mai avea loc parada militară de la Arcul de Triumf.

„Cu siguranță nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranță că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în niște condiții mult mai stricte care să țină cont de numărul maxim de persoane în spațiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu strictețe”, a spus Orban.

Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL