Coronavirus - România: 55241 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, nu scapă de noul coronavirus

Wednesday, 22 July 2020, 19:22 Sursă: Realitatea.net, hotnews

”Președintele este încă într-o stare bună, însoțit de echipa medicală a președinției”, a transmis ministerul, citat de Reuters.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 65 de ani, a spus că îşi continuă tratamentul cu hidroxiclorochină, medicament faţă de care şi-a exprimat o încredere de neclintit, dar a cărui eficienţă nu a fost dovedită oficial.

Liderul brazilian a minimalizat încă de la început impactul virusului asupra sănătății cetățenilor, punând pe primul loc efectele negative asupra economiei. Acesta a ignorat de mai multe ori regulile de distanţare socială, în timp ce țara sa a devenit a doua cea mai afectată din lume, după SUA. De aceea, un judecător i-a ordonat să poarte mască de protecție în public.

După conferința de la începutul lunii în care a spus că a fost testat pozitiv, Asociația Presei Braziliene a anunțat că va depune plângere la Curtea Supremă de Justiție pe numele șefului statului, pe care îl acuză de iresponsabilitate. Asociația a reclamat că Bolsonaro i-a expus pe reporterii prezenți la conferință după ce și-a dat jos masca și nu a păstrat distanța socială.

Bilanțul din Brazilia depășește 2,17 milioane de cazuri de Covid-19 și 81.830 de decese.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL