Coronavirus - România: 119683 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Document EXPLOZIV despre majorarea pensiilor al Guvernului PSD! Fostul ministru de Finanțe Eugen Teodorovici atenționa că va fi afectat GRAV deficitul bugetar

Tuesday, 08 September 2020, 14:43 Sursă: realitatea.net, Realitatea PLUS

Autor: Ioana Stanescu

 

Potrivit documentului obținut de Realitatea PLUS, PSD nu voia să mărească pensiile și lua in calcul riscurile pentru bugetul național.

Implementarea prevederilor legii pensiilor e prevazut ca un risc pentru bugetul național, se spune in documentul obținut de Realitatea PLUS.

Potrivit actului, dacă punctul de pensie s-ar majora cu 40% nu ne-am mai fi incadrat la deficit 3%, ar fi intervenit și retrogradarea agentiilor de rating, riscul de pe piata interna, ar fi fost pusă la îndoială credibilitatea României și intrarea in deficit excesiv.

La sfârșitul documentului prezentat de Realitatea PLUS, se mentioneaza reanalizarea creșterii pensiilor și măsuri pentru a fi evitată angajarea de cheltuieli suplimentare cu impact pe buget.

Fostul ministru de Finanțe Eugen Orlando Teodorovici solicita Guvernului PSD condus de Viorica Dăncilă o majorare a pensiilor cu o alta cifră decât 40%. Acum, în 2020, PSD modifica proiectul inaintat de Guvern și susține că pensiile pot fi modificate cu 40%.

Luni, PSD a reușit să introducă o modificare la legea privind rectificarea bugetară, astfel încât pensiile să fie majorate cu 40 la sută. Comisiile parlamentare de muncă au dat aviz asupra acestei modificări, dar au fost de acord și cu o altă propunere privind creșterea salariilor profesorilor de anul acesta, și nu din 2021 așa cum prevăzuse Guvernul. Potrivit OUG privind rectificarea bugetară, se stabilea majorarea punctului de pensie, de la 1 septembrie 2020, cu 14%, în loc de 40%, cum indica o lege anterioară crizei sanitare COVID-19, impusă de PSD, şi votată de PNL, în Parlament.

Ce spune fostul ministru de Finanțe Eugen-Orlando Teodorovici despre nota pericolului majorării pensiilor, într-o declarație făcută, marți, în exclusivitate, la Realitatea PLUS.


Alte articole din: ACTUAL
Alte articole din: ACTUAL