Ce se întâmplă dacă ne lovește un fulger VIDEO

 

Să te lovească un fulger sunt consecințe grave. Poate fi mai fierbinte decât arsurile de soare, îți lasă cicatrici pe corp și chiar te lasă fără haine. Cea mai mare parte dintre cei loviți de fulger, supraviețuiesc. În Statele Unite, vorbim de 90% de cei afectați de fulger să supraviețuiască. 

Fulgerele declanșează incendii forestiere în SUA în fiecare an, potrivit businessinsider.com.

Este înspăimântător să ne imaginăm cum ar arăta corpul uman pe interior.

Pentru început, fulgerul transportă între 1 și 10 miliarde de Jouli de energie, suficient cât alimentarea unui bec de 100 de wați, timp de 3 luni. Atunci când cantitatea de energie electrică intră în corpul uman, acesta scurtcircuitează semnalele electrice care conduc spre inimă, plămâni și sistemul nervos. Acest lucru poate duce la stop cardiac, leziuni ale creierului, leziuni ale măduvei spinării sau chiar amnezie.

Fulgerul este extrem de fierbinte, în mai puțin de o secundă, corpul tău se va încălzi de 5 ori cât este în mod normal.
Căldura intensă, lumina și electricitatea vă pot deteriora ochii, iar în câteva săptămâni se poate declanșa cataracta.

Pentru a evita fulgerele, ar fi bine să vă informați de la meteo și să evitați contactul cu metalele, copacii izolați. Cel mai bine să stați în interior.

Subiecte pe aceeași temăAdaugă părerea ta

  • Connect
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
print


Iti place noua modalitate de votare pe Realitatea.net?