MENIU

Procurorii au emis ordonanţă de reţinere pe numele fraţilor Preda

Judecată

Liderul \"clanului\" implicat la începutul anului într-un scandal violent la Mall Plaza susţine că totul este o înscenare şi că nu are nicio legătură cu furtul de arme de la Ciorogârla. Avocatul lui Eugen Preda spune că clientul său este acuzat de trafic de arme şi droguri.

Procurorii au emis, duminică seară,  ordonanţe de reţinere pe numele lui Eugen Preda şi a lui Adrian Preda. Liderul clanului implicat în februarie în scandalul de la Mall Plaza, Eugen Preda, şi fratele său au fost ridicaţi de poliţişti şi  duşi la audieri la DIICOT în legătură cu dispariţia armelor de la Ciorogârla.

La ieşirea de la audieri, Eugen Preda a declarat că totul este o înscenare şi că nu are nicio legătură cu furtul de arme de la Ciorogârla. Avocatul lui Eugen Preda a declarat duminică seară că clientul său este acuzat de trafic de arme şi droguri.

Potrivit unor surse, procurorii au făcut percheziţii acasă la Eugen Preda, în cartierul Militari din Bucureşti, încă de duminică de la ora 6.00. Avocatul său spune că procurorii nu au găsit nimic compromiţător.

Au fost date 15  ordonanţe de reţinere şi 45 de persoane au fost audiate, la Parchetul General în cazul armelor de la Ciorogârla.  Prima ordonanţă de reţinere în dosarul privind furtul armelor de la Ciorogârla a fost dată la ora 16.00, pe numele lui Sandu Chiriţă, procurorii DIICOT continuând audierile în acest caz.

Sandu Chiriţă este învinuit pentru complicitate la furt, complicitate la deţinere de arme şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, a declarat avocatul său, Dumitru Leonte, pentru NewsIn. Leonte a precizat că clientul său mai are un dosar pentru tâlhărie şi este arestat.

Potrivit avocaţilor, Alin Viorel Câcă, fost coleg de club cu Eugen Preda, a fost şi el adus la DIICOT. De asemenea, un fost component al lotului naţional la biatlon, Daniel Stinghe, a fost una dintre persoanele audiate la DIICOT în legătură cu dispariţia armelor de la unitatea militară din Ciorogârla, spun surse judiciare.

35 din cele 62 de arme furate la începutul anului de la Ciorogârla au fost recuperate din mai multe localităţi din Ilfov. Procurorii DIICOT au făcut percheziţii în zeci de locuinţe şi depozite. O parte a armelor a fost descoperită într-un depozit de lemne din Chiajna. Proprietarii depozitului sunt fraţii Alexandru şi Liviu Iordan, care fac parte din anturajul fraţilor Preda. Cei doi au reuşit să fugă.

Liviu Iordan şi Ion Alexandru Nicolae, un alt suspect în acest caz,  au fost prinşi la Buşteni.

Poliţia Română a publicat duminică, pe site-ul oficial, pozele celor două persoane căutate  în legătură cu furtul armelor de la Unitatea Militară 01916 din Ciorogârla, precizând că ei ar fi fost văzuţi în zona localităţii Buşteni. Luni, în jurul orei 13.30, cei doi au fost prinşi.

45 de persoane au fost audiate în urma a 45 de descinderi efectuate de DIICOT în Ilfov, Giurgiu şi Bucureşti.

Mai multe articole despre:
furt arme dosar Ciorogârla news alert