MENIU

O garsonieră din Făgăraş a fost grav afectată de o explozie urmată de un incendiu

Foto: RTV

O garsonieră dintr-un bloc din Făgăraş a fost fost grav afectată, în urma unei explozii urmată de un incendiu, iar două persoane au ajuns la spital după ce au inhalat fum.

Explozia s-a produs la etajul I al blocului situat în strada Parcului din Făgăraş, fiind provocată de o acumulare de gaze de la o butelie de aragaz. În momentul exploziei în locuinţă nu se afla nicio persoană. Vecinii au alertat echipajele de pompieri, care au intervenit cu trei autospeciale cu apă şi spumă.

Două femei şi trei copii, care se aflau la etajele II şi III, au fost evacuate de către pompieri. Alte două femei, de 73 şi 47 de ani, au fost tansportate la spital, unde au primit îngrijiri după ce au inhalat fum.

"Cauza probabilă a incendiului a fost acumularea de gaze la un aragaz care funcţiona pe butelie. Butelia fusese închisă, însă este posibil să se fi acumulat gaze. Pompierii au scos şase butelii de gaz din mai multe apartamente, pentru a preveni o nouă explozie. Garsoniera în care s-a produs incendiul a ars în proporţie de 90%, cu majoritatea obiectelor care se aflau înăuntru cu tot. Mai mult s-a creat stare de panică în rândul locuitorilor din blocul respectiv", a declarat locotenentul Dan Botezatu, purtător de cuvânt la ISU Braşov.