MENIU

Dispozitive care îți fac viața de șofer mai ușoară

Daca tot ai decis sa te ocupi indeaproape de intretinerea autoturismului tau, nu ar strica sa te dotezi treptat si cu diverse dispozitive care sa iti faca viata mai usoara atunci cand se pune problema spalarii masinii, a curateniei sau chiar a sigurantei tale in trafic, scrie 4tuning.ro.

Iata cateva dintre dispozitivele care iti fac viata de sofer mai usoara.

Protectie pentru jante

Protectiile pentru jante sunt excelente pentru a te feri de loviturile accidentale in ceva dur cu janta masinii. Se prezinta sub forma unor inele de plastic care se monteaza intre janta si cauciuc, permintandu-ti sa parchezi nestingherit langa bordurile inalte.

Suport navigator si smartphone

Vrei un suport de smartphone sau navigator pe care sa il poti folosi atat in masina, cat si pe mountain bike-ul cu care te plimbi in jurul orasului? Ce zici atunci de un suport care sa rezolve cele doua probleme si sa poata fi atasat si pe bretelele rucsacului sau de alte obiecte?

Breffo Spiderpodium le face pe toate trei, iar in masina se dovedeste extrem de util, datorita picioarelor ca de paianjen care permit amplasarea lui in diverse locuri. Asigura o priza buna atat pentru smartphone, cat si pentru o tableta sau mult mai robustul dispozitiv navigator. Partea si mai interesanta: costa aproximativ 20 de euro.

Sistem de monitorizare unghi mort

Sistemele de alerta si monitorizare a unghiului mort se dovedesc nu doar un gadget destinat soferilor incepatori sau neatentilor plasati in spatele volanului. Studiile in trafic efectuate in intreaga Europa arata ca numarul accidentelor cauzate de neobservarea unui masini intrate in unghiul mort al vizibilitatii soferului este in continua crestere. Asa ca, daca ai un automobil pe care il poti upgrada prin amplasarea camerelelor sistemului de monitorizare, nu strica sa investesti ceva bani in siguranta ta si a masinii.

Mai multe articole despre:
viaţă şofer dispozitive