MENIU

Doliu uriaș pe scena muzicală! A murit chitaristul american Duane Eddy, unul dintre părinții fondatori ai Rock and roll-ului

Doliu uriaș pe scena muzicală! A murit chitaristul american Duane Eddy, unul dintre părinții fondatori ai Rock and roll-ului/ Profimedia

Doliu uriaș în muzică! Chitaristul american Duane Eddy, considerat de mulți drept unul dintre părinții fondatori ai Rock and roll-ului, a murit la vârsta de 86 de ani. Conform familiei, decesul a survenit pe data de 30 aprilie în Franklin, Tennessee. Artistul a murit de cancer.

Artistul, câștigător al unui premiu Grammy, a avut o serie de hituri instrumentale în anii 1950 și 1960. Acesta a ajuns din nou în topuri în 1986 cu un remake al piesei sale "Peter Gunn".

Duane Eddy fost numit Regele Twang-ului pentru stilul său muzical distinctiv. Ulterior, respectiv ]n 1994, a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame.

Succesele nu s-au oprit însă aici. În 2008, și Musicians Hall of Fame and Museum l-a inclus în această categorie.

"Duane a inspirat o generație de chitariști din întreaga lume cu inconfundabila sa semnătură sonoră "Twang", a declarat reprezentantul lui Eddy, citat de site-ul Variety.

"A fost primul zeu al chitarei rock and roll, o ființă umană cu adevărat umilă și incredibilă. Ne va lipsi foarte mult", a arătat acesta.