MENIU

Paștele bate la ușă și tu ești în pană de idei? Iată 3 sugestii de antreuri decioase, pe care le poți pregăti rapid

Paștele bate la ușă și tu ești în pană de idei? Iată 3 sugestii de antreuri decioase, pe care le poți pregăti rapid

Nu pot lipsi de pe masa de sărbătoare pascală antreurile cu ouă umplute, salatele, tartele, de aceea îţi oferim câteva reţete care să te inspire în crearea unui meniu cu care să-i bucuri pe toţi cei dragi care se vor aduna de Paşti.

Ai probleme în a te decide ce antreuri să pregăteşti pentru Paşti? Îţi arătăm cum să faci trei astfel de preparate de deschidere a mesei pascale: nelipsitele ouă umplute, pentru care noi îţi propunem o umplutură de ciuperci, porumb, şuncă şi maioneză, minitarte sărate şi salată cu piept de pui, ouă fierte şi maioneză. Sunt feluri mai grele, deci îndeamnă mesenii să guste câte puţin din fiecare şi să le savureze pe îndelete, fără grabă.

Ouă umplute

 

Ingrediente pentru şase porţii

- 6 ouă fierte

- 5-6 ciuperci fierte

- 50 g porumb dulce, din conservă

- 2 felii șuncă presată

- 150 g maioneză

- sare

- piper

Cum să faci ouă umplute

Tai ouăle jumătăți, pe lung, și le scoți gălbenușul, pe care-l toci. Tai bucăți cât mai mici ciupercile și le storci în mâini de zeama în exces.

Le amesteci cu porumbul, gălbenușurile, șunca tocată,  jumătate din cantitatea de maioneză și condimentezi cu sare și piper, după gust.

Umpli ouăle și pui deasupra, cu poșul, maioneza rămasă. Le decorezi după imaginație.

Salată de pui

Ingrediente pentru patru porţii

- 1 piept de pui fiert

- 2 ouă fierte

- 75 g maioneză

- 1 ceapă verde

- 20 ml suc de lămâie

- 100 g cremă de brânză

- 20 g iaurt gras

- sare

- 2 ardei

Aşa o prepari!

Toci mărunt pieptul de pui, ceapa verde și albușurile de la ouă. Amesteci ingredientele, adaugi maioneza, sucul de lămâie și condimentezi cu sare, după gust.

Pui salata pe o farfurie și-i dai forma unei găinușe. Amesteci crema de brânză, la temperatura camerei, cu iaurtul și sare după gust.

Ungi salata cu crema de brânză, adaugi deasupra gălbenușurile rase și tai din cei doi ardei coada, creasta, aripioara și ciocul găinușei. Decorezi salata și o dai la rece.

Citește continuarea pe Click!pentrufemei