MENIU

Adrian Năstase s-a trezit cu ursul în curte. Ce a transmis fostul premier

Problema urșilor a ajuns în curtea lui Adrian Năstase! Fostul premier s-a trezit cu două animale sălbatice în curte, la doar o zi după ce vecinilor săi le-au fost mâncate 23 de găini. Năstase a postat imaginile surprinse de camerele de supraveghere pe blogul său, unde a scris că din fericire câinii au reușit să alunge sălbăticiunile, dar că problema este una din ce în ce mai mare, iar responsabilitatea soluționării ei se află în sarcina Ministerului Mediului. 

Fostul premier a fost invadat de urși în propria curte

Adrian Năstase a postat pe blogul său o experiență neașteptată ce a avut loc în propria curte. Politicianul a mărturisit că doi urși i-au invadat curtea, însă au fost goniți rapid de câini. Cu o seară înainte, urșii îi mâncaseră 23 de găini vecinului lui Adrian Năstase.

„Zilele trecute, doi ursi simpatici au intrat in curtea vecinului nostru de la Cornu si au omorât/mâncat 23 de găini. Au revenit si in seara următoare. Au trecut si la noi in curte dar câinii i-au alungat. Tot in Cornu, pe „Malul vadului”, o ursoaică se plimbă liniștită pe stradă iar puii ei intră in curți căutând de mâncare. Aceleași lucruri se întâmplă in toată Prahova – in Breaza, Comarnic, Provita, Ploiești. Ca să nu mai vorbesc de situația din Harghita, Covasna, Mureș si nu numai.

Este evident că, in ultimii 7-8 ani, situația urșilor a scăpat de sub control. Numărul lor tinde să se dubleze iar ursii maturi, neavând un dușman natural, pun stăpânire pe zonele înalte si împing ursoaicele cu pui spre zonele de deal. Urmează perioada fructelor din livezi si, probabil, „vizitele” urșilor in căutare de hrană, vor fi tot mai frecvente. Este posibil să reapară si accidente cu locuitorii din aceste zone.” , a mărturisit fostul premier al României.

Adrian Năstase trage un semnal de alarmă

Politicianul mărturisește că este vorba despre o problemă serioasă și că stă în subordinea Ministerului Mediului. „Responsabilitatea va fi a ministrului mediului pentru că Academia, asociațiile ecologiste – gen Agent green – doar își dau cu părerea, decizia pentru extragerile anuale revine ministrului. Sigur că sunt presiuni asupra sa dar responsabilitatea penală va fi tot a lui.

PS Vecinul meu a sunat la 112 si la jandarmerie după ce a văzut prăpădul din curte. I s-a spus că trebuie să sune atunci când ursii SUNT in curte si doar astfel se poate forma o comisie din vreo 5-6 reprezentanți de instituții care vor delibera… A înțeles că atunci când intră ursii, el să sune la 112 dar să-i tină de vorbă pe ursi până sosesc jandarmii!”, a completat Adrian Năstase.

Vizita urșilor în curtea lui Adrian Năstase nu s-a soldat cu victime și nici cu pagube materiale.