MENIU

Acesta poate fi cea mai ingenioasă casă din lume! Tu ai locui în ea?

Un inginer britanic, fost angajat al orțelor aeriene regale, şi-a folosit cunoştintele pentru a-și amenaja o locuință într-o zonă izolată din Australia din două containere pentru marfă cu doar 36.000 de lire sterline după ce s-a săturat de vecinii săi foarte gălăgioşi.

Paul Chambers, originar din Lincolnshire și specializat în construirea de simulatoare de zbor militare, spune că a fost determinat să creeze o astfel de locuință unică de faptul că soția sa, Sarah.

Acum, locuința improvizată din două containere de mărfuri pentru transportul pe mare se află la 62 de mile (99 km) de cel mai apropiat oraș, Newcastle.

'Am venit într-o zi acasă și am descoperit că soția mea scosese casa la vânzare și mi-a reamintit de promisiunea mea că într-o zi ne vom muta într-un loc mai agreabil. Casa s-a vândut într-o săptămână primilor oameni care au venit s-o vadă și atunci ne-am trezit fără locuință. Locuința-container nu era gata pentru a locui cineva în ea', a povestit fostul caporal în cadrul RAF, confrom Agepres.

El a adăugat că a găsit un localnic care s-a arătat dispus să-i lase să plaseze containerele pe terenul său, într-o zonă de păscut pentru vaci, dar că a trebuit să construiască singur drumul până în vârful dealului.

'Acești ani de început au fost un test major și am avut îndoieli majore că Sarah va dori să locuiască în această zonă de tufișuri, dar s-a dovedit a fi mediul ei natural. Economiile și banii noștri au fost investiți în izolare, ferestre și rezervoare de apă', a spus Chambers.

Containerele de marfă au fost cumpărate dintr-un port local și transportate 62 de mile în interiorul continentului, fiind 'uzate dar în stare bună'.

Noua locuință este una perfect integrată în natură, de multe ori în apropiere putând fi văzute diferite animale, precum canguri.

'Avem electricitate și apă și nu avem facturi la electricitate', a spus Paul despre noua sa locuință, dotată cu panouri solare. 'Avem primul container din lume cu ferestre din sticlă, pe care Sarah le-a montat sub îndrumarea unui expert', a adăugat el.

'Și sistemul de încălzire este oarecum unic, pentru că am transformat un fost seif într-o sobă de lemne care ne încălzește de mulți ani', a mai spus Paul Chambers, precizând că și baia este una 'neconvențională', pentru faptul că are la exterior un geam cu vedere la vegetația din exterior. 'Momentele private sunt împărtășite cu cangurii și alte animale sălbatice, cărora nu le pasă că noi facem duș', a explicat el.

În ceea ce privește problemele cu căldura pe timpul verii, el a explicat că a izolat acoperișul de metal al containerului și a improvizat un sistem de ventilație care permite familiei să nu recurgă la aer condiționat în 98% din timp.

Deși locuiesc într-o zonă complet izolată, Paul Chambers și soția sa nu sunt complet rupți de lume. Ei au conexiune la internet care îi permite soției lui să aibă o afacere pe internet, în timp ce bărbatul lucrează ca inginer pentru o mare companie.

Singura problemă cu noua și inedita locuință este că cei trei copii ai cuplului nu mai vin să-i viziteze din Marea Britanie. În condițiile în care un zbor cu avionul durează 24 de ore până în Marea Britanie, cei doi țin legătura cu copiii lor prin intermediul skype și al e-mail-urilor.

Mai multe articole despre:
Australia locuinţă containere pentru marfa