MENIU

Videochat-ul produce milioane de euro, anual, în România. Funcționează la limita legii

Studiourile videochat produc anual milioane de euro. Majoritatea dintre ele funcționează, însă, la limita legii. Videochat-ul în România nu este nici ilegal, dar nici reglementat. Pe patroni nu îi ascultă nimeni, iar situația, așa cum este ea acum, pare să convină tuturor.  Un material realizat de REALITATEA TV. 

Fetele din studiourile video-chat lucrează la limita legii. Uneori chiar dincolo de ea. Realitatea TV vă arată astăzi povestea unei industrii înfloritoare, dar care funcționează după reguli nescrise. 




Alina are 26 de ani, a terminat o facultate în domeniul industriei alimentare dar a decis în urmă cu un an să devină model. 


Asta înseamnă aproximativ 60 la sută din banii pe care o fată îi poate câștiga. Restul merg către administratorii studiourilor care le pun la dispoziție spațiul, tehnologia de ultimă generație și suportul necesar. Deși câștigă mii de euro lunar, Alina nu are o meserie definită de autoritățile române. 
 

Bucureștiul a ajuns în ultimii ani capitala mondială a videochatului. Țara noastră acoperă aproximativ 75% din producția de videochat la nivel global iar cifra de afaceri a industriei românești vânzătoare de iluzii a depășit 100 de milioane de euro. Chiar și așa, statul român nu are nici măcar în plan să reglementeze profesia de model de videochat, fapt ce permite încă o evaziune fiscală de milioane de euro anual și alte activități ilegale. 

Mai multe articole despre:
business videochat