MENIU

Protest în Vama Veche. Oamenii cer să se facă dreptate în cazul „2 Mai”: Justiţia pare să fie oarbă şi surdă!

Astăzi, 2 Mai 2024, Vama Veche devine scenariul unui protest aprig, în urma deciziei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) de a nu suspenda din funcție pe judecătoarea Ancuța Popoviciu, în cadrul procesului lui Vlad Pascu, șoferul drogat care a provocat tragicul accident soldat cu moartea a doi tineri. Nemulțumiți de această hotărâre, oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima indignarea față de modul în care este gestionat acest caz.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu își păstrează funcția

Consiliul Superior al Magistraturii a respins pe data de 24 aprilie 2024 solicitarea Inspecției Judiciare de suspendare din funcție a judecătoarei Popoviciu Ioana Ancuţa, ceea ce a generat o reacție puternică din partea opiniei publice.

Sub semnul solidarității și al dorinței de a face dreptate victimelor accidentului din 2 Mai, manifestanții se adună la ora 17:00 în Vama Veche și vor porni către locul tragediei pentru a atrage atenția asupra situației și pentru a solicita autorităților o analiză corectă și echitabilă a cazului.

„În urma unui tragic accident petrecut în vara anului trecut, la 2 Mai, în care doi tineri au fost rupţi din viaţă de un şofer băut şi drogat, iar justiţia pare să fie oarbă şi surdă la strigătele de dreptate, ne unim într-un act de solidaritate şi protest”, anunţă organizatorii.

Protest la Vama Veche în dosarul Vlad Pascu

În timpul protestului, manifestanții vor să amintească și să cinstească memoria celor doi tineri, Sebi și Roberta, care și-au pierdut viața în mod tragic și nedrept. Mesajul lor este unul puternic și clar: „Fie ca vocea noastră să fie ecoul luptei lor pentru dreptate. Alătură-te nouă și arată că dreptatea nu poate fi ignorată."

Reamintim că judecătoarea Ancuța Popoviciu a întrebat dacă una dintre victimele accidentului, Sebastian Olariu, este prezentă în sala de tribunal și i-a cerut buletinul. Răspunsul a fost cutremurător: victima era decedată.

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: „Olariu Andrei Sebastian e prezent?"

(rumoare în sală)

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: „Cum?"

(voce de femeie din sală): „Este una dintre victime, care este decedată."

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: „A decedat vreo victimă?"

(rumoare în sală)

Judecătoarea Ancuța Popoviciu: „Vă rog să nu vorbiți! Doar fac prezența părților de pe listă. Vă rog să nu vorbiți peste instanță!"

Protestul din Vama Veche reprezintă un apel la justiție și o manifestare a voinței de a lupta pentru adevăr și corectitudine în fața unei situații care a cutremurat întreaga țară.