MENIU

Lovitură oribilă pentru MIHAI GÂDEA. În Rusia primea un pumn în cap, în America era ignorat

Oare ce e mai grav? Că Turcescu a fost ofițer acoperit și că s-a auto-deconspirat? Sau că, în aceeași zi cu mărturisirea lui Turcescu, Gâdea a făcut o emisiune „bombă” în care a prezentat cum „băsiști” din toate partidele politice, din presă și mediul de afaceri au avut o întâlnire de taină la un hotel, uitând să spună că respectiva întâlnire secretă era de fapt banala aniversare, într-un spațiu public, a lui Rareș Bogdan, ziarist și el? Ce-o fi mai grav, să fii avansat, să fii antenizat sau aniversat?

Reporter: Rareș, ești tare. Un post național de televiziune a făcut la o oră de maximă audiență o emisiune despre aniversarea ta. Doar la nunțile lui Tăriceanu am mai văzut un așa tratament...

Rareș Bogdan:Dă-mi voie să-mi cumpăr un kil de lămâi... Au luat o pauză de la osanale şi au vânat „băsişti” prin boscheţi. Îmi reproşez că nu le-am trimis nişte prăjituri. Mai plin de imaginaţie e un dulap.

Rep.: Într-o țară unde presa e presă ce pățea un „bou” ca Gâdea? 

R.B.: Asemenea presă există peste tot, nu am inventat noi roata. În Rusia primea un pumn în cap, în America trecea neobservat. Sau consumat de gospodine în timp ce alăptau. N-aş vrea să păţească ceva Mihai Gâdea, l-ar deconecta de la sportul său favorit, „şpăguieşte-mă, Doamne”! Dacă va avea o clipă de remuşcare, vreo îndoială, cred că va fi chinuit pentru 5 minute şi mi-i să nu-i crape anevrismul, că rămâne oastea loazelor fără far! După care, intelectul său va reprima acest sentiment, ca să nu devină depresiv. În oastea din care face parte, îndoiala este o vulnerabilitate pe care „stăpânii” nu o tolerează.

„Am pus o condiţie: să vină şi Dragnea, căci doamnele puneau pariuri despre inscripţiile de la şosetele flauşate.”

Rep.: Sincer, tu crezi că de bou ce e a făcut această emisiune mincinoasă sau crezi că doar

s-a făcut că nu știe? Până la urmă, fotograful ăla care a făcut pozele cu invitații cred că o fi întrebat și el de curiozitate „Ce se dă aici de e așa multă lume?”...

R.B.: Îmi pare rău că am folosit un animal pentru a-l descrie. Animalele sunt generoase şi ceva mai inteligente. Să-ţi imaginezi o întâlnire „băsistă” de taină într-un mare hotel, deschis oricui, denotă neuroni de consistenţa parameciului. Iată, iar nedreptăţesc un regn! Nu ştiu de ce a făcut-o, mai ales că putea foarte bine să verifice informaţia. Dar asta ar fi însemnat să aibă conştiinţă. Să fie jurnalist, nu propagandist. A fost selectat să facă ceea ce face acum pentru că nu o are. Conştiinţa încurcă veniturile noii ciocoimi. Ciocoii mici şi moi. Mici şi chiftele.

Mai multe, pe kamikaze