MENIU

Legea creditelor de consum se modifică din nou. "Unele bănci nu se comportă corect"

Legea creditelor de consum va fi modificată din nou în cursul anului viitor, a declarat Paul Anghel, șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC),

Legea creditelor de consum, care a fost completată prin Ordonanţa de Urgenţă 52/2016, se va modifica printr-o lege pe parcursul anului viitor, a declarat miercuri directorul general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Paul Anghel a mai spus că următoarele schimbări vor fi făcute pentru a acoperi “golurile” lăsate de Ordonanţa 52.

Legea creditelor de consum a fost modificată şi completată prin Ordonanţa de Urgenţă 52/2016 privind creditele de consum, care a intrat în vigoare de la 30 septembrie şi care îi protejează mai bine pe consumatori în raport cu creditorii.

"Avem implementată legea creditelor de consum, dar aceasta se va modifica printr-o lege pe parcursul anului viitor. Încercăm să acoperim golurile lăsate de Ordonanţa numărul 52", a spus Anghel, citat de News.ro.

Acesta a mai spus că pe piaţa instituţiilor de credit sunt jucători care nu se comportă corect faţă de consumatorul. Spre exemplu, aceştia nu au costuri transparente. În acest context, directorul ANPC vrea să încerce să-i determine pe jucătorii cu probleme să adere la codul de bune practici.

Mai multe articole despre:
credite