MENIU

Încă două suflete salvate de pompieri din „blocul groazei” din Timișoara

Pompierii au reușit să salveze încă două suflete din „blocul groazei” din Timișoara, la câteva zile după dezinsecția mortală, în urma căreia au murit trei persoane - doi copii și o femeie. Este vorba despre două pisici rămase captive în bloc după ce a fost interzis accesul, relatează realitateadetimis.net.

 

Două pisici au fost salvate miercuri de pompieri după ce jurnaliștii și oamenii prezenți au auzit miorlăiturile disperate ale felinelor care stăteau la geamurile apartamentelor blocului. Cel mai probabil, au rămas închise după ce locatarii au fost evacuați de urgență.

Pentru moment, pisicile au fost duse la sediul ISU Banat, unde vor fi ingrijite de pompieri, potrivit opiniatimisoarei.ro. 

Trei oameni au murit după deratizarea de la Timișoara

Doi copii și mama unuia dintre ei au murit la Timișoara, după ce în bloc a fost făcută deratizare. Alte patru persoane sunt la spital

Cei doi copii care au decedat aveau 3 ani, respectiv 9 zile, iar femeia avea 28 de ani.

Dezinsecția în bloc a fost făcută între 16 și 18 noiembrie. După această operațiune, familii din cinci apartamente au sunat la ambulanță pentru că s-au simțit rău. Peste 10 apeluri la 112 au fost date la sfârșitul săptămânii trecute de la aceeași adresă, respectiv de la același bloc.

După ce au constatat că toate aceste persoane locuiau în același bloc, angajații spitalului au sesizat, luni dimineață, Direcția de Sănătate Publică.Asta după ce mama copilului care a murit in weekend a ajuns la spital luni în stop cardiorespirator.  De asemenea, o anchetă a fost declanșată și de către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș.

Rezultatele autopsiei copiilor și femeii din blocul morții din Timișoara, neconcludente

Specialiștii Institutului de Medicină Legală din Timișoara au finalizat prima parte a autopsiilor în cazul celor decedați în blocul morții, anunță realitateadetimis.net.

Informații șocante ies la iveală în scandalul dezinsecției din Timișoara

Informații șocante ies la iveală în scandalul dezinsecției din Timișoara! Substanța folosită de firma de deratizare era legală, dar nu putea fi folosită decât în zone nelocuite, a informat miercuri Realitatea PLUS.

Procurorii au stabilit că suspectul este reprezentant al unei societăţi care a făcut deratizarea, care a folosit un insecticid denumit „Delicia - GASTOXIN”, ce are în compoziţie fosfură de aluminiu, o substanţă foarte toxică, cu efecte letale în caz de inhalare. Patronul societăţii a fost reţinut pentru vătămare corporală din culpă, ucidere din culpă şi trafic de produse sau substanţe toxice.

O echipă de control a Ministerului Sănătății a ajuns miercuri la Timișoara, pentru o anchetă de proporții în cazul celor 3 morți în urma otrăvirii cu dezinfectant. Până în prezent, 83 de persoane, din care 56 de adulți și 27 de copii, s-au prezentat pentru investigații la trei unități sanitare din oraș. Între timp, patronul firmei care a făcut deratizare a fost arestat pentru 30 de zile.

Potrivit reprezentanților Ministerului Sănătății, până în prezent, 83 de persoane, din care 56 de adulți și 27 de copii, s-au prezentat pentru investigații la trei unități sanitare din oraș. În prezent mai sunt internate 33 de persoane din blocurile evacuate. 

Patronul firmei care a făcut deratizare într-un bloc din Timișoara, în care doi copii și o femeie au murit, a primit mandat de arestare. Bărbatul a recunoscut că a cumpărat soluțiile toxice folosite de la o cunostință, fără documente legale. Între timp, cinci blocuri din oraș au fost evacuate, după ce s-a aflat că aceeași firmă a făcut dezinsecție și acolo. 

Analizele făcute până acum au confirmat că există legătură între îmbolnăviri și cinci substanțe toxice folosite. Într-unul dintre apartamente, nivelul era extrem de ridicat. Patronul firmei care a făcut deratizarea a mărturisit că a cumpărat produsele de la o cunoștință, fără documente legale.

Deratizare fatală! Patronul, cercetat şi pentru trafic de produse toxice

Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş a anunţat, marţi, că patronul firmei care a efectuat deratizarea în blocul de pe strada Mioriţei din municipiul reşedinţă este cercetat şi pentru trafic de produse sau substanţe toxice după ce procurorii au stabilit că acesta a folosit un insecticid care are în compoziţie fosfură de aluminiu.

Fosfura de aluminiu (AIP) este un pesticid ieftin, eficient și utilizat în mod obișnuit pentru prelucrarea cerealelor. 

Ce este fosfura de aluminiu, pesticidul care a ucis o femeie și doi copii la Timișoara?

Marți, 28 de persoane din blocul în care doi copii şi o femeie au murit după efectuarea deratizării sunt încă internate în unitățile medicale din Timișoara, potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii.

Locatarii blocurilor evacuate din Timișoara, sfătuiți să-și arunce lucrurile din apartamente