MENIU

Iliescu, audiat în secret în dosarul Mineriadei! Procurorii au intrat pe furiș în vila fostului președinte și au ieșit după doar 10 minute

Iliescu, audiat în secret în dosarul Mineriadei! Procurorii au intrat pe furiș în vila fostului președinte și au ieșit după doar 10 minute

Fostul președinte, Ion Iliescu, a aflat oficial că a fost pus sub acuzare după ce s-a refăcut ancheta în dosarul Mineriadei. Culmea, procurorii s-au ferit de ochii jurnaliștilor și au intrat pe furiș pe o poartă laterală. Oamenii legii au venit personal la locuința lui Iliescu deoarece acesta nu se poate deplasa la sediul Parchetului General. 

Marian Ceausescu: Este voiu Iliescu? l-ati filmat? I-ati adus la cunostinta ca a devenit suspect in Dosarul Mineriadei?

Haideti, dl procurori, de ce ati intrat prin alta intrare? Sunteti slugile lui Iliescu?

Procurorii de la Parchetul General au venit personal la casa presedintelui Ion Iiescu si asta pentru ca acesta nu se putea deplasa. De altfel, oamenii legii s-au ferit de ochii jurnalistilor si au intrat pe o poarta laterala. 

Dosarul Mineriadei. De ce le-a mulțumit Iliescu minerilor, în 1990: detalii uluitoare din dosar

După doar zece minute, echipa de la Parchetul General a ieșit din locuința fostului președinte.

Reporter: De ce ati intrat prin spate? Va ascundeti de presa? Il protejati pe dl. Iliescu? Ati fost surprinsi pe un camp doar ca sa nu fiti vazuti intrand in casa lui Ion Iliescu?

"A avut o reactie corecta, decenta, normala. A ascultat invinuirea si a semnat procesul verbal. E bine, e sanatos, mai traieste 100 de ani", a declarat avocatul fostului presedinte.

Și Petre Roman, Gelu-Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu și Adrian Sârbu au fost chemaţi pe rând la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă acuzaţiile din dosarul Mineriadei, după ce ancheta a fost luată de la zero. Mineriada care a șocat întreaga lume ar fi pornit la ordinul lui Iliescu, cel care a chemat minerii la București pentru elibera Piața Universității de protestatari. Mișcările violente de stradă s-au soldat cu șase morți și peste 700 de răniți.