MENIU

După taxa pe stâlp, urmează "taxa pe raft"

<p>Magazinele, &icirc;ngrijorate de taxa pe st&acirc;lp </p>

Amenajarea birourilor sau a magazinelor îi poate face buni de plata taxei pe stâlp pe chiriaşi. Prevederile fiscale sunt atât de complicate, în aceste cazuri, încât şi autorităţile au dificultăţi în interpretarea lor, potrivit Capital.ro.

Celebra taxă pe stâlp, aşa cum a fost supranumit impozitul pe construcţii speciale, continuă să creeze dificultăţi majore pentru business-uri, chiar şi după aproape un an de la introducerea ei în Codul Fiscal.

Pe lângă impactul covârşitor asupra bugetelor companiilor care datorează 1,5% din valoarea construcţiilor aflate în patrimoniu, există multe necunoscute în interpretarea reglementărilor pentru diverse situaţii.

Una dintre prevederi, care nu este lămurită pe deplin, nici prin normele de aplicare îi vizează pe chiriaşii care au făcut lucrări de construire, modernizare, consolidare, modificare sau extindere a clădirilor. Astfel, sunt vizate, printre altele, birourile şi magazinele închiriate, în care s-au făcut tot felul amenajări, inclusiv rafturile.

Codul Fiscal arată că impozitul pe construcţii speciale se calculează asupra valorii construcţiilor existente în patrimoniu pentru care nu se datorează taxele locale pe clădiri. Prin urmare, construcţiile exceptate, inclusiv cele de amenajare a spaţiului - prin modernizare, extindere etc - pot fi subiect al taxei pe stâlp.

Mai multe articole despre:
taxe taxa pe stalp taxa construcţii speciale