MENIU

Aşa faci cele mai bune chifteluţe din carne. Un singur ingredient face toată diferenţa

Cum scoţi mirosul de prăjeală din casă

Se ştie, fiecare bunică are propria reţeta de chifteluţe… Unele înmoaie pâinea în lapte, altele folosesc un amestec de ierburi aromatice numai de ele ştiut, altele, ceva mai îndrăzneţe, combină diverse tipuri de carne pentru a capătă o textură perfectă.

Dacă vei urma sfaturile experţilor bonappetit.com, munca nu numai că-ţi va fi cu mult uşurată, dar roadele îi vor fi… delicioase! Unde greşeşti?

1. Nu pui suficient de multă sare

Chifteluţele trebuie să fie condimentate bine. Cantitatea ideală de sare este de o linguriţă la 450 g de carne.

2. Scoţi din compoziţie ierburile aromatice

Ierburile aromatice sunt cele care dau savoare chifteluţelor. Fără ele, vei obţine nişte burgeri simpli. Nu te limita la pătrunjel şi busuioc. Combină cu încredere, şi după gust, mentă, oregano şi maghiran. Un praf de nucşoară va desăvârşi aroma.

3. Pui prea multe ouă crezând că, astfel, vei obţine un amestec vâscos

Ouăle nu înmoaie amestecul, ci leagă compoziţia. Foloseşte un ou pentru fiecare jumătate de kilogram de carne. De altfel, ai grijă să nu pui prea multă pâine (pesmet) – o jumătate de cană la 450 g de carne este suficientă.

4. Amesteci compoziţia cu lingura

Când faci chifteluţe, toate ingredientele se pun în vas în acelaşi timp, apoi se amestecă folosind degetele. Astfel, carnea nu se va zdrobi.

5. Le prăjeşti prea puţin

Chifteluţele trebuie să fie prăjite bine pe ambele părţi. Pentru a evita să se lipească una de cealaltă şi să rămână marginile crude, când le pui în uleiul încins, depărtează-le uşor cu o paletă. Aplică aceeaşi metodă şi în cazul chifteluţelor cu sos.

Mai multe articole despre:
reţetă chiftele chifteluţe