Coronavirus - România: 1760 de cazuri confirmate

Se întoarce vara? Prognoza meteo pentru următoarele zile

Monday, 07 October 2019, 16:32 Sursă: REALITATEA.NET

Marți, vremea se va menține deosebit de rece. Temperaturile maxime se vor încadra între 9 și 17 grade. Cerul va fi temporar noros în prima parte a zilei, apoi mai mult senin. Vor fi precipitații slabe, local și mixte în zona Carpaților Meridionali și de Curbură și cu totul izolat, ploi, în restul teritoriului. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane și pe litoral.

Vremea în București

În Bucureşti, pe parcursul zilei o vreme deosebit de rece. Cerul va fi variabil în prima parte a zilei, apoi mai mult senin. Maxima la amiază, în jur de 14 grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cerul se va elibera treptat de nori şi va ieși soarele dar tot rece va fi cu maxime între 12 și 14 grade, mai coborite în depresiuni spre 9 grade.

Şi în sud, vreme rece, și soare și nori dar numai izolat pot fi ploi slabe. 17 grade vor fi la amiază la Drobeta, 14 la Craiova și Râmnicu Vîlcea, 15 la Giurgiu, 14 la Călărași și 13 la Ploiești și Buzău.

În Dobrogea, ceva înnorări în prima parte a zilei ce pot lăsă și ploi slabe dar după amiază iese soarele. Maximele, mici pentru această dată: 13 grade la Tulcea și Constanța.

În Moldova, aceeași vreme deosebit de rece cu 11 grade la amiază la Suceava, 12 la Ias, Bacău și Galați, 14 grade la Focșani. Câteva ploi slabe în prima parte a zilei și soare după orele amiezii

Vremea miercuri și joi

Miercuri, vremea se va încălzi, iar valorile termice se vor situa în jurul celor normale pentru această dată. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 și 22 de grade, cu cele mai mari valori în sudul extrem. Dar dimineaţa va fi deosebit de rece și local, în nordul, centrul țării, în zonele deluroase și cu totul izolat în celelalte regiuni, se va produce brumă.

Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile vestice și nordice, unde izolat va plouă slab. Vântul va avea intensificări pe crestele montane, iar pe arii restrânse și în celelalte regiuni, mai ales în Moldova și în Dobrogea.

În Capitală, dimineața va fi mai rece decât marți, cu 4-5 grade în oraș și spre 1 grad în împrejurimi. Peste zi însă va fi mai cald, 20-21 de grade se așteaptă la amiază în condițiile unui cer variabil.

Joi, valorile termice vor scădea ușor în regiunile intracarpatice, în timp ce în restul țării vor mai crește față de miercuri. Temperaturile maxime trec de 15 grade în aproape toată țară și ajung la 25 de grade la Drobeta și Giurgiu.

Cerul va fi temporar noros și va plouă pe arii restrânse în regiunile vestice și nord-vestice. Vântul va suflă slab și moderat, cu intensificări pe crestele montane, iar pe suprafețe mici și la cote mai reduse și în restul teritoriului, cu precădere în nord.

Dimineața, izolat, vor fi condiții de ceață iar în estul Transilvaniei se va semnala brumă.

În Bucureşti, vremea va continuă să se încălzească ușor. 7-8 grade dimineața în oraș și spre 5 grade în zona preoreseneasca și 23-24 de grade la amiază.

Vântul va sufla slab și moderat, cu ușoare intensificări după-amiză.


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA