De marți, vremea se răcește brusc! Temperaturile scad și cu 10 grade! Cât ține frigul?

Monday, 06 May 2019, 16:10, Sursă: REALITATEA.NET

Vremea: De marți vremea se răcește simțitor! Află cum va fi prognoza meteo pentru următoarele trei zile.

Adaugă părerea ta

Marți, vremea se va răci accentuat față de luni, devenind deosebit de rece pentru această dată în cea mai mare parte a țării. Temperaturile maxime se vor situa în general între 6 și 16 grade. În Transilvania, Maramureș, cea mai mare parte a Moldovei și jumătatea de nord a Munteniei vor fi averse, ce vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși 15...20 l/mp și pe arii restrânse 30...40 l/mp. Aversele vor mai fi însoțite izolat de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. La munte, iar trecător și în Transilvania și Subcarpații Moldovei, va fi și lapoviță și ninsoare. Vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor, cu rafale cuprinse în general între 55 și 65 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m rafalele vor depăși 70...80 km/h, spulberând zăpada.

Vremea în București

Şi în Capitală, vremea se va răci accentuat, devenind deosebit de rece pentru această dată. În jur de 10 grade dimineaţa și numai 11-13 grade la amiază. Vor fi averse, posibil însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla în general moderat, cu rafale ce vor atinge 45...50 km/h.

Vremea la munte

Vremea se va rãci accentuat faţã de ieri, devenind deosebit de rece pentru aceastã datã. Cerul va fi mai mult noros şi vor fi precipitaţii ziua pe arii relativ extinse şi în restrângere noaptea spre zona Carpaţilor Orientali şi de Curburã. Precipitaţiile vor fi sub formã de ploaie şi lapoviţã în primele ore ale intervalului, apoi se vor transforma treptat în ninsoare. Cantitãţile de apã vor depãşi 25...30 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Vântul va avea intensificãri, iar la altituduni mari temporar va sufla tare, cu viteze ce la rafalã vor depãşi 70...80 km/h, spulberând zãpada. La amiază vor fi: 6 grade la Păltiniș, 8 la Predeal, 3 la Semenic, 5 Sinaia 1500, 9 grade la Arieșeni (var pl) și 3 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlău.

Vremea la mare

Vremea se va rãci. Cerul va prezența înnorãri temporare. Dupã-amiaza şi seara, trecãtor vor fi averse şi posibil descãrcãri electrice. Vântul va suflă moderat, cu intensificãri temporare cu viteze la rafalã de 50 - 60 km/h. Temperaturile maxime vor avea valori de 15...16 grade. Temperatura apei mãrii va avea valori cuprinse între 14 şi 16 grade.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, cer noros şi averse ce pot cumula pe arii restrinse 30-40 de l/mp, descărcări electrice, izolat grindină şi vânt intens de scurtă durată în Maramureș și Transilvania și pe arii restrinse în restul zonei. Temperatura încă mai scade, la amiază vor fi 14 grade la Timișoara, 13 la Oradea, 8 la Baia Mare, 7 la Cluj Napoca și Brașov și 5 la Miercurea Ciuc.

Şi în sud, vreme fără soare și fenomene de instabilitate în special în jumătatea de nord a Munteniei unde cantitățile de apă sunt însemnate. Maximele, mult sub cele normale: 13 grade la Drobeta, 12 la Craiova, Râmnicu Vîlcea și Ploiești, 14 la Giurgiu, 13 la Buzău.

În Dobrogea, tot nori și ploi dar nu sunt excluse și cîteva raze de soare. 17 grade la amiază la Tulcea și 16 grade la Constanța, maxime mici pentru această dată.

În Moldova, vremea se răceşte accentuat. Maximele sunt sub 15 grade pînă la 6 grade la Suceava. În toată regiunea vor fi ploi ce pot avea și caracter torențial, vînt, descaracri electrice și izolat grindină. Cantitățile de apă vor fi însemnate în jumătatea de nord a regiunii și la munte. La munte, va fi vânt și ninsoare dar trecător poate ninge și în subcarpați.

Vremea miercuri și joi

Miercuri, vremea se va menține rece, deși față de marţi valorile termice vor marca o ușoară creștere. Temperaturile maxime se vor situa între 10-11 grade în depresiuni şi în nordul Moldovei și 19-20 de grade în Oltenia. În centrul, estul și sud-estul țării, pe arii restrânse va plouă slab, iar la munte vor fi precipitații slabe, mixte. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, în special pe creste, dar și în regiunile estice.

În Capitală, vremea se va menține rece. 6-7 grade dimineață și 17-18 grade la amiază.

Joi, vremea se va încălzi față de miercuri, însă valorile termice diurne vor fi în continuare ușor mai scăzute decât în mod caracteristic acestei date. Temperaturile maxime se vor situa între 14 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Giurgiu. Vor fi averse mai ales după-amiază în jumătatea de vest a țării și pe suprafețe mici în rest. Izolat se pot înregistra cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări la munte.

În Bucureşti, vremea se va încălzi ușor, însă va fi tot rece pentru această dată. 5-7 grade dimineața și în jur de 21 de grade la amiază. Spre seară va crește probabilitatea apariției averselor.