Alegeri locale 2020 Vezi rezultatele parțiale

Vremea la început de an școlar. Cum să se îmbrace elevii

Sunday, 10 September 2017, 21:17 Sursă: REALITATEA.NET

În Bucuresti vremea se va încălzi. In jur de 16 grade dimineata in oras si spre 13 grade în zona preorășenească si 34...35 de grade la amiaza. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla în general moderat. 

 Munte: Cerul va fi variabil, cu înnorari temporar accentuate în cursul nopţii, când vor fi averse, descarcari electrice şi izolat condiţii de grindina, în Carpaţii Occidentali şi în jumatatea vestica a Carpaţilor Meridionali şi izolat în restul masivelor. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificari în special pe creste. La amiaza vor fi 24 grade la Paltinis, 26 la Predeal, 21 la Semenic, 23 la Sinaia la cota 1500, 21 de grade la Arieseni si 19 grade pe Vf. Toaca din masivul Ceahlau. 

 Mare: Vremea va fi predominant frumoasa şi calda. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va prezenta intensificari temporare dupa-amiaza şi noaptea. Temperaturile maxime se vor încadra între 24 şi 26 de grade, iar temperatura apei marii va avea valori cuprinse între 20 şi 23 de grade. Noaptea şi dimineaţa, trecator, va fi ceaţa. 

 Următoarele două zile

Marti, valorile termice vor scădea față de luni în cea mai mare parte a țării, mai accentuat în regiunile intracarpatice, vremea menținându-se totuși deosebit de calda în sudul extrem și în sud-est. Temperaturile maxime se vor încadra între 21 și 32 de grade. În vest, centru, nord, la deal și la munte, vor fi înnorări temporar accentuate, averse și descărcări electrice; izolat cantitățile de apă vor depăși 20...25 l/mp și vor fi condiții de grindină. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu unele înnorări și doar pe arii restrânse ploi de scurtă durată și fenomene electrice. Vântul va prezenta intensificări la munte, dar local și la cote mai reduse și în celelalte zone.

În Bucuresti, temperatura va scădea ușor față de luni, 17...18 grade dimineata in oras si spre 15 grade in imprejurimi si 30...31 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare, mai ales la începutul zilei, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va avea intensificări temporare peste zi.

Miercuri, vremea va deveni în general frumoasă. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări pe parcursul zilei, când local vor mai fi ploi de scurtă durată la munte și izolat în restul teritoriului, mai ales în nord, în est și în centru. Vântul va avea intensificări temporare în zona de munte și local în regiunile sudice. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...20 de grade in depresiunile intramontane și 29 de grade laGiurgiusi Calarasi.

In Bucuresti, vremea va fi frumoasă și caldă, cu cer variabil și vânt slab și moderat. 16...17 grade dimineata si 27...28 la amiaaza. Temperatura maximă va fi de 27...28 de grade. 

 

Regiuni In regiunile intracarpatice, vreme de vara cu maxime prste 30 de grade pina la 33 de grade la Arad si Timisoara si cu soare aproape toata ziua. Ceva vint va fi in Banat.

In sud, soare de dimineata si pina seara si maxime termice pe masura: 34 de grade la Drobeta Turnu Severin si Rm Vilcea, 33 la Craiova, Ploiesti si Buzau si 35 de grade la Giurgiu si Calarasi, poate si 36 de grade tot aici in Lunca Dunarii.

Si in Dobrogea vremea este insorita, 30 de grade la amiaza la Tulcea si 29 la Constanta.

In Moldova, nu face nici ea exceptie, vreme de mijloc de vara, cu cer insorit si maxime de la 29 de grade la Suceava pina la 34 de grade la Focsani. 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA