Coronavirus - România: 28166 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea în weekend. Prognoza meteo pentru toată țara. Când se întorc furtunile

Thursday, 10 August 2017, 17:38 Sursă: REALITATEA.NET

Minimele nocturne se vor situa în jurul valorii de 20 de grade, iar în Dealurile de Vest vor fi de 23…25 de grade. În județele Dolj, Mehedinți, Caraș-Severin, Timiș, Arad și Bihor disconfortul termic va fi accentuat și se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 37...38 de grade și izolat 39 de grade.

Codul galben s-a extins în Maramureș, nordul Crișanei, cea mai mare parte a Transilvaniei, nordul și estul Olteniei, în Muntenia și sudul Moldovei, disconfortul termic va crește, iar maximele termice se vor situa între 35 și 37 de grade. Meteorologii anunţă că în după-amiaza zilei de sâmbătă, dar mai ales în noaptea de sâmbătă spre duminică, vremea va deveni instabilă în regiunile vestice, sud-vestice și în zonele montane aferente, unde vor fi averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și căderi de grindină.

VREMEA VINERI

În București, dimineata 20...21 de grade. Pe parcusrul zilei vremea va deveni caniculară, iar disconfortul termic se va accentua. Maxima va fi de 35...36 de grade.

La munte, valorile termice vor creşte uşor faţă de ieri, iar vremea va deveni caldă. După-amiaza şi seara vor fi unele înnorări şi cu totul izolat posibile ploi slabe de scurtă durată.

Sâmbătă, la munte vremea se va menţine caldă. Începând din orele după-amiezii şi în cursul serii în Carpaţii Occidentali şi în masivele din Carpaţii Meridionali aferente jumătăţii de vest a ţării, vor fi averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

Duminică însă vremea va fi în general instabilă şi pe arii relativ extinse se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibile căderi de grindină. 

La mare, vremea va fi deosebit de caldă iar disconfortul termic va fi mai ridicat în orele amiezii. Temperaturile maxime se vor încadra între 29 şi 32 de grade. Temperatura apei mării va avea valori cuprinse între 25 şi 27 de grade.


VREMEA SÂMBĂTĂ

Sâmbătă, valorile termice vor marca o scădere faţă de zilele anterioare în vest şi nord-vest dar în sudul şi local în centrul şi estul ţării, vremea va fi tot caniculară, iar disconfortul termic se va menţine accentuat în majoritatea regiunilor.

Temperaturile maxime, de peste 30 de grade în toată ţara, ajung la 38 de grade la Drobeta Turnu Severin si Giurgiu. Începând din orele după-amiezii instabilitatea atmosferică se va accentua treptat în Banat si Crişana precum şi în zonele montane aferente, unde vor fi averse torenţiale, frecvente descărcrăi electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi grindină.

În București, canicula va persista, iar disconfortul termic se va menţine accentuat. Dimineaţa vom avea 18-20 de grade şi temperatura maximă - în jurul valorii de 36 de grade.

VREMEA DUMINICĂ

Duminică, valorile termice vor scădea în toată ţara, astfel în regiunile sud-vestice, vestice şi parţial în cele centrale, vremea va deveni răcoroasă, în timp ce în restul ţării, izolat va mai fi caniculară în orele amiezii şi local disconfortul termic va fi ridicat. Temperaturile maxime se vor încadra între 19...21 de grade în dealurile vestice şi 35...36 de grade, izolat în est şi sud-est, la Focsani, Galaţi, Braila. Se vor semnala averse, descărcări electrice şi posibile căderi de grindină în vestul, centrul ţării, la deal şi munte.

În Bucureşti, caniculă după-amiaza în centrul oraşului unde temperatura va ajunge la 34-35 de grade, iar disconfortul termic va fi ridicat. În orele serii va creşte probabilitatea pentru averse, descărcări electrice şi intensifcări ale vântului.

 


Citeste totul despre:


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA