Coronavirus - România: 114648 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vremea în weekend. Veşti extraordinare: Vom avea 27 de grade!

Thursday, 25 October 2018, 16:41 Sursă: REALITATEA.NET

Vremea în weekend: Vineri, vremea se va ameliora și se va încălzi în aproape toată țara. Cerul va fi mai mult noros în Maramureș, în nordul și în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. În restul teritoriului, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare. Vântul, în diminuare față de astăzi, va sufla slab și moderat, cu intensificări în Moldova, cu viteze de până la 45...50 km/h și în zona montană înaltă, până la 70...75 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 10...11 grade în zonele depresionare din nord-vest și centru și 20...21 de grade în Câmpia Română și în Lunca Dunării. Dimineaţa, se va forma local ceață.

Vremea în Bucureşti

În București, dimineața 4...7 grade. Pe parcursul zilei, vremea va intra într-un proces de încălzire ce se va resimți în special la valorile diurne. Maximă la amiază, 19-20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat.

Vremea sâmbătă

Sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, astfel că valorile de temperatură se vor situa cu 6 până la 10 grade peste mediile caracteristice sfârșitului de octombrie. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 grade la Întorsura Buzăului și 25 de grade în sud-vest, la Timișoara. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în nordul teritoriului, unde pe spații mici va plouă slab. Vântul va avea unele intensificări în zona montană înaltă, unde vor fi rafale de 65...75 km/h și temporar în regiunile vestice și de nord-est, cu viteze de până la 45 km/h. Dimineața local va fi ceață.

În Capitală, vremea va continua să se încălzească. 4-6 grade dimineața și la amiază, 23-24 de grade, valori cu 8...9 grade mai mari decât ar fi normal la această dată.

Duminică, deosebit de cald cu temperaturi maxime peste 20 de grade în toată ţara și 27 de grade în est la Galați, Bacău și Iași. Cerul va fi variabil. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă, pe litoral și în regiunile vestice.

În București, vremea va fi deosebit de caldă. 8-10 grade dimineața și în jur de 27 de grade la amiază.

Vremea pe regiuni

În regiunile intracarpatice, vor mai fi înnorări în Maramureș, în nordul și în estul Transilvaniei, dar numai izolat va ploua slab. Maximele cresc faţă de ieri: 17 grade la Timișoara, Arad, 16 la Oradea, 13 la Baia Mare și Cluj, 14 la Sibiu și 9 la Miercurea Ciuc. Dimineaţa ceață în zonele joase.

Şi în sud, o zi frumoasă și în încălzire: 21 de grade la Drobeta, 20 la Craiova și Giurgiu, 19 la Călărași și 17 la Buzău.

În Dobrogea, cerul va fi variabil și temperatura va avea valori mai mari decît ieri, 17 grade maximele la Tulcea și la Constanța, valori în apropierea celor normale ale datei. În Moldova, mai bate vîntul, 45-50 km/h la rafală dar e soare și temperatura crește faţă de ieri: 13 grade la Suceava, 15 la Iași și Bacău, 16 la Galați și Constanța.

 


Citeste totul despre:

Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA