VREMEA DE 1 MAI! PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Wednesday, 23 April 2014, 15:30 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BANAT
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a două parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 22...23 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoza, vor fi oscilații termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 19...21 de grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 11...12 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 8...9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantitați de apă mai importante.
CRIŞANA
Intervalul de prognoză va debuta cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit în ultima decadă de aprilie, cu valori maxime în medie de 22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, sunt de aşteptat oscilații termice în general în jurul mediilor climatologice specifice, cu valori diurne mediate pe regiune de 18...20 de grade. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 10...11 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 8...9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantitați de apă mai importante.
TRANSILVANIA
Primele zile ale intervalului vor fi caracterizate de un regim termic peste cel normal în a două parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor în creştere de la 20 la 22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, vor fi oscilații termice, dar în general valorile diurne mediate pe regiune, respectiv 17 la 19 grade, vor fi apropiate de mediile climatologice specifice. Minimele termice nocturne vor fi în creştere treptată în prima săptămâna, până la o medie regională de 8...9 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în general în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 6...7 grade. Probabilitatea de ploaie va fi relativ ridicată în aproape toate zile intervalului de referință, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantitați de apă mai importante.
MARAMUREŞ
Vremea va fi caldă în primele zile, cu o medie a maximelor de 21...22 de grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, temperaturile vor fi apropiate de mediile climatologice ale perioadei, cu valori diurne mediate pe regiune între 17 și 19 grade. Minimele termice nocturne vor fi în creştere uşoară în primele zile, până la o medie regională de 10 grade, depăşind pragul climatologic al datei, apoi vor oscila în jurul normelor pentru sfârşit de aprilie şi început de mai, respectiv 7...9 grade. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantitați de apă mai importante, cu precădere la sfârşitul primei săptămâni.
MOLDOVA
În primele trei zile, vremea va fi caldă pentru această perioadă, cu medii ale temperaturilor diurne în jur de 21...22 de grade, apoi valorile termice vor marca o scădere, în medie, spre 18....16 grade - temperaturi apropiate de mediile climatologice ale perioadei. La începutul celei de-a doua săptămâni de prognoză se estimează o încălzire uşoară a vremii, maximele termice urmând a se situa în jurul unei medii de 19 grade, iar până la începutul lunii mai nu se mai întrevăd oscilații semnificative ale regimului termic diurn. Minimele nocturne se vor încadra, în medie, între 7 şi 10 grade, fiind în general mai ridicate decât mediile multianuale specifice ultimei decade a lunii aprilie şi începutului de mai, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor se menține ridicată în fiecare zi, începând cu data de 22 aprilie, iar în intervalul 24 – 25 aprilie va ploua pe arii mai extinse şi vor posibile cantitatți de apă mai însemnate.
DOBROGEA
Maximele diurne se vor situa în jurul unei medii de 19 grade în primele trei zile ale intervalului şi din nou în perioada 30 aprilie – 4 mai, fiind uşor mai ridicate decât temperaturile normale ale perioadei. În restul intervalului (24 – 29 aprilie), se vor înregistra temperaturi maxime în medie, de aproximativ 16 grade – valori apropiate de mediile climatologice. Mediile minimele nocturne nu vor avea oscilații importante, urmând a se încadra între 9 şi 11 grade. În intervalul 23 – 30 aprilie, ploile de scurtă durata se vor semnala sporadic, în aproape fiecare zi, cu o probabilitate mai mare de apariție pe arii mai extinse în 24 – 25 aprilie, 27 şi 29 aprilie. După data de 30 aprilie, şansele de ploaie vor diminua treptat.
MUNTENIA
Regimul termic diurn va oscila de la o medie de aproximativ 22 de grade în primele trei zile spre 19 grade în intervalul 24 – 28 aprilie, pentru ca apoi să crească uşor la 21 de grade, valoare în jurul căreia se va menține până la sfârşitul intervalului de prognoză. Media temperaturilor minime se va încadra între 8 şi 11 grade, iar diferențele de la o noapte la alta vor fi foarte mici, în special în a doua săptămână de prognoza, când vor fi relativ constante, în jurul valorii de 9 grade. Între 23 şi 30 aprilie va ploua temporar, iar probabilitatea pentru ploi pe arii mai extinse şi, posibil, mai importante cantitativ va fi în jurul datei de 23 - 25 aprilie, precum şi în zilele de 26, 27 şi 29 aprilie. După 30 aprilile, şansele de ploaie vor diminua treptat.
OLTENIA
Atât regimul termic mediu diurn al aerului, cât şi cel nocturn nu vor avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni de prognoză. Astfel, temperaturile maxime vor scădea uşor, de la o medie de 21...22 de grade în primele trei zile, spre aproximativ 18 grade în intervalul 24 – 29 aprilie, pentru ca, începând din 30 aprilie şi până în data de 4 mai, să se situeze în jurul valorii de 20 de grade. Se vor înregistra temperaturi minime cuprinse, în medie, între 8 şi 12 grade, cu cele mai ridicate valori la mijlocul primei săptămâni de prognoză. Probabilitatea de apariție a ploilor pe arii mai extinse şi izolat, posibil, mai însemnate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 23 – 30 aprilie, iar în rest ploile se vor semnala sporadic şi vor fi slabe cantitativ.
LA MUNTE
În primele zile ale intervalului, încălzirea vremii va determina un regim termic peste cel normal în a doua parte a lunii aprilie, cu o medie a maximelor de 12...14 grade şi minime ce vor urca de o valoare mediată de 2...3 grade până spre 5...6 grade. Apoi, până spre sfârşitul celor două săptămâni de prognoză, nu vor fi variații termice semnificative, în general valorile urmând a fi apropiate de mediile climatologice specifice, ziua între 8 şi 12 grade, iar noaptea 2 la 4 grade, în medie. Probabilitatea de ploaie se va menține ridicată în mare parte a intervalului de referință, fiind de aşteptat şi perioade în care se pot cumula cantităţi de apă mai însemnate, cu precădere în jurul datelor de 24, 26 şi 28 aprilie.Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri