Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Vreme caniculară în continuare! Prognoza meteo pe următoarele trei zile

Tuesday, 28 July 2015, 16:50 Sursă: REALITATEA.NET

Pe bucureşteni îi aşteaptă o zi grea: cod portocaliu de caniculă, 37...38 de grade la amiază, disconfortul termic accentuat şi vânt ce abia se va simţi. 

La munte norii se înmulţesc mai ales spre seară şi noaptea, când pe arii restrânse vor cădea ploi de vară şi atmosfera se mai răcoreşte. Izolat vor fi şi condiţii de grindină. Până atunci însă, termometrele vor indica 28 de grade la Predeal, 27 la Stâna de Vale, 25 în Sinaia şi Păltiniş, 24 la Semenic şi 20 sus pe Ceahlău.

Pe litoral vremea se menţine caldă. Nori doar de decor şi vânt slab şi moderat cu unele intensificări. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 29 şi 31 de grade, apa mării va avea între 24 şi 25 de grade.

Vremea caniculară continuă şi joi în Oltenia, Muntenia, centrul şi sudul Moldovei şi în partea continentală a Dobrogei, unde este în vigoare un cod protocaliu de caniculă. În celelalte regiuni, valorile termice scad uşor. În aceste condiţii temperaturile maxime pornesc de la 25...26 de grade în Maramureş şi nordul Moldovei şi se orpesc la 40 de grade, izolat, în sudul Munteniei. După-amiaza, în centru, nord-est şi la munte, local, vor cădea averse însoţite de tunete fulgere şi vânt ce poate lua şi aspect de vijelie. Izolat, cantităþile de apă vor fi însemnate şi va cădea grindină.

Canicula continuă şi joi în Capitală când disconfortul termic va fi accentuat, iar cele 39 de grade din termometrlee vor fi greu de suportat.

Vineri ne răcorim uşor în toată ţara, dar în regiunile sudice, la orele amiezii, izolat tot va mai fi caniculă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20 de grade în nordul Moldovei şi 36 de grade în Lunca Dunării. La deal şi la munte, local în sud, centru şi est şi pe arii restrânse în rest, vor cădea ploi de vară cu tunete, fulgere şi vânt. Izolat sunt posibile cantităţi de apă mai însemnate şi căderi de grindină .

În Bucureşti ziua de vineri se anunţă mai răcoroasă. În jur de 22 de grade în zori şi cel mult 34 la amiază. Norii apar în peisaj şi sunt condiţii pentru averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla cel mult moderat.

 


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA