Vremea va fi mohorâtă şi ploioasă. Prognoza meteo pe trei zile

Thursday, 22 October 2015, 16:51 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

În Bucureşti avem parte de ceva nori, vânt moderat şi 15...16 grade la amiază. Şansele să plouă sunt reduse. 

Vineri, la munte ziua se anunţă în general frumoasă, dar spre seară şi noaptea norii se adună şi cu totul izolat în nordul Carpaţilor Orientali va ploua slab. Vântul va avea unele răbufniri pe creste. La amiază vor fi 7 grade la Păltiniş, 8 la Preadeal, 7 la Semenic, 9 la Sinaia, 10  la Stâna de Vale şi 2 sus pe vf Toaca din masivul Ceahlău. Mâine norii persistă mai mai ales în prima parte a zilei în Carpaţii Orientali şi Meridionali, unde izolat va ploua slab sau va burniţa, iar vântul continuă să sufle cu putere. Termometrele vor indica 7 grade la Păltiniş şi Predeal, 8 la Semenic, 6 la Sinaia, 10 la Stâna de Vale şi 1 grad sus pe Ceahlău. Duminică soare din plin şi temperatură în creştere: 13 grade la Păltiniş, 12 la Predeal, 10 în Semenic, 12 la Sinaia şi Stâna de Vale, 6 pe vf Toaca. Dimineaţa şi noaptea, pe văi şi în depresiuni va fi ceaţă.

În regiunile intracarpatice după ce se ridică ceaţşa matinală vremea va fi în general frumoasă. Maximele zilei sunt în apropierea celor normale, de la 10…11 grade în depresiunile transilvane şi până la 15 grade la Arad, Timişoara şi Reşiţa.

În sud norii încă persistă în Câmpia Română în prima parte a zilei, la fel şi ploile, dar pe arii din ce în ce mai reduse.  LA miază termometrele vor indica între 14 şi 16 grade.

În Dobrogea cerul va fi mai mult noros şi va mai ploua pe arii restrâse, în special în prima parte a zilei. La amiază vor fi 15 grade la Tulcea şi 14 la Constanţa. Vântul va avea intensificări pe litoral.

În Moldova ziua a început cu nori în partea de sud şi ceaţă în zonele de câmpie, iar apoi vremea devine în general frumoasă peste tot.  La amiază vor fi 13 grade la Suceava, 14 la Iaşi, 16 în Bacău şi 15 la Focşani şi Galaţi.

Sâmbătă, vremea se menţine normală din punct de vedere termic pentru această dată, cu temperaturi maxime cuprinse între 10…11 grade în depresiuni şi 17 grade în sudul ţării. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales în prima parte a zilei, în nord, centru şi est, unde izolat se vor semnala ploi slabe sau burniţe. Vântul va avea unele intensificări în est şi la munte. Dimineaţa, pe arii restrânse în zonele joase de relief vor fi conditii de ceaţă.

Şi în Bucureşti sâmbătă avem parte de temperature normale pentru această perioadă: 4…5 grade în zori şi în jur de 16  la amiază, în condiţii de cer variabil.

Duminică valorile termice se menţin apropiate de cele normale pentru această dată, cu maxime cuprinse între 11 grade la Miercurea Ciuc şi 17 grade tot în sudul ţării, la Giurgiu, Călăraşi şi Tulcea. Ceva mai mulţi nori doar în prima parte a zilei în est. Vântul va avea unele intensificări pe crestele montane. Dimineata, local în zonele joase de relief, din vestul şi sudul ţării, se va semnala ceaţă.

Ultima zi a săptămânii vine în Bucureşti cu vreme predominant frumoasă şi 16…17 grade la amiază.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: PROGNOZA