Coronavirus - România: 500273 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

Ce ne rezervă VREMEA în weekend? PROGNOZA METEO pe trei zile

Friday, 29 August 2014, 17:21 Sursă: REALITATEA.NET

BUCURESTI
Şi în Bucureşti se va încãlzi uşor. Dimineaţa, 13-14 grade, mai răcoare chiar în zona preoresenească spre 10-11 grade şi o maximă de 28-29 de grade. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul va sufla slab până la moderat.

MUNTE
La munte tot în încălzire uşoară. Cerul va fi mai mult senin, cu unele înnorări însã în cursul nopţii în zona Munţilor Apuseni, iar vântul va sufla slab şi moderat. La amiaza vor fi: 20 de grade la Predeal şi Stana de Vale, 19 la Păltiniş, 16 la Semenic, 13 pe Ceahlău Toaca. Duminică o zi în general frumoasă. Chiar dacă vor fi şi unele înnorări, numai cu totul izolat îşi vor face apariţia ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice.

MARE
Vreme însorită şi la mare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade. Temperatura apei mării va fi cuprinsă între 22 şi 24 de grade. Duminica se menţine vremea frumoasă cu cerul mai mult senin. Vor fi maxime ce vor fi cuprinse între 24 şi 26 de grade. Nici temperatura apei mării nu se schimbă semnificativ, va fi cuprinsă între 21 şi 24 de grade.

REGIUNI
Vreme frumoasă, cu mult soare şi în încălzire în regiunile de dincolo de Carpaţi. Cu excepţia depresiunilor intramontane, maximele trec de 25 de grade: 27 la Timişoara, Arad şi Oradea, 25 la Baia Mare, Cluj şi Braşov şi 26 la Sibiu. În zonele joase, mai ales din centrul ţării, dimineaţa izolat va fi ceaţă.

În sud, soare toată ziua şi deşi dimineaţa este tot răcoroasă, temperatura creşte repede la valori cuprinse în general între 27 si 29 de grade la amiază.

Şi în Dobrogea vremea se menţine însorită şi se mai încălzeşte puţin: 27 de grade maxima la Tulcea, 28 la Medgidia şi 25 pe litoral la Constanţa.

Moldova nu face excepţie, e frumos şi chiar dacă dimineaţa va fi tot răcoroasă, amiaza va fi puţin mai caldă decât ieri. Maximele sunt de vară, de la 25 de grade la Suceava până la 28 de grade la Focşani şi Bacău, 29 la Iaşi.

VREMEA PE DOUA ZILE
Duminică, vremea va fi în general frumoasă, iar valorile termice se vor menţine apropiate de cele normale pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse predominant între 25 şi 29 de grade. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în vestul, nord-vestul ţării şi la munte, unde numai cu totul izolat vor fi ploi de scurtă durată, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe litoral şi în sudul Banatului. Dimineaţa, izolat în zonele joase vor fi condiţii de ceaţă.

În Capitală, dimineaţa vor fi 14-15 grade şi maxima se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

Luni valorile termice se vor situa în jurul normelor climatologice specifice începutului de septembrie. În regiunile sud-vestice şi în zona de munte, doar izolat îşi vor face apariţia averse şi descărcări electrice. Maximele, peste 25 de grade în aproape toată ţara, ajung la 30 de grade la Călăraşi, Tulcea, Galaţi dar şi la Oradea.

În Bucureşti, vreme plăcută cu o maximă în jurul valorii de 29 de grade.


Vezi mai multe


Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA