Coronavirus - România: 18594 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

VREME caldă în weekend. PROGNOZA METEO pe trei zile

Thursday, 16 January 2014, 16:21 Sursă: REALITATEA.NET

VREMEA, METEO. Cerul va fi mai mult noros, exceptând regiunile sudice şi sud-estice unde înnorările vor fi temporare.

În Maramureş izolat va ploua cel mai probabil către seară, iar în nordul Carpaţilor Orientali sunt posibile precipitaţii mixte, slabe. Mai ales dimineaţa, local în sud şi est şi pe arii restrânse în rest va fi ceaţă asociată trecător cu burniţă sau ploaie slabă. Vântul va avea intensificări în zona montană, iar în rest nu va trece de moderat.

BUCURESTI
În Capitală, 1..2 grade dimineaţa şi în jur de 7 grade la amiază. Cerul va avea înnorări mai ales dimineaţă când vor fi şi condiţii de ceaţă.

MUNTE
VREMEA caldă la munte se menţine. În condiţii de cer mai mult noros, astăzi vor fi 6 grade la Sinaia, 8 grade la Predeal şi Păltiniş şi zero grade sus pe Ceahlău. În cursul nopţii, mai ales în masivele nordice se vor semnala precipitaţii slabe în special sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Pe văi şi în depresiuni, dimineaţa şi noaptea va fi ceaţă, posibil asociată cu burniţă. Vântul va avea intensificări.

În weekend va fi puţin mai cald decât azi şi vântul continuă să fie intens. Sâmbătă cerul va fi mai mult noros în masivele nordice şi temporar noros în rest.

În nordul Carpaţiilor Orientali vor mai fi precipitaţii mixte, slabe. Şi duminică va fi neobişnuit de cald, iar cerul va fi în general variabil. Doar în masivele nordice înnorările vor fi mai accentuate, dar probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor este redusă. Spre seară şi noaptea, precipitaţiile se vor transforma în lapoviţă şi ninsoare.

Zăpadă mai găsim doar pe crestele înalte, astfel că la la Semenic mai sunt doar 4 cm, la Parâng 9 cm, sus în Poiana Braşov 7 cm, la Păltiniş 19 cm, iar la Bâlea Lac 51 cm.


REGIUNI
VREMEA, METEO. În regiunile intracarpatice urmează o nouă zi în care soarele va sta mai mult ascuns printre nori. Temperaturile încă se situează peste mediile climatologice specifice perioadei şi vor fi cuprinse între 2...5 grade în depresiunile transilvane şi 12..13 grade la Timişoara şi Reşiţa. În Maramureş va ploua izolat cel mai probabil către seară, iar în nordul Carpaţilor Orientali vor fi posibile precipitaţii slabe mixte.

În sudul ţării va fi ceva mai mult soare decât în celelalte zone cu excepţia sudului Olteniei unde ceata va persita şi din această cauză aici vor fi cele mai mici maxime din ţară: 4 grade la Craiova şi 2-3 la Calafat şi Bechet. Dar în zona deluroasă maximele ajung la 10 grade la Râmnicu Vâlcea, Piteşti, Târgovişte şi Ploieşti.

În Dobrogea, cer temporar noros, ceaţa dimineaţa în special asociată trecător cu burniţă dar tot cald şi aici: 9 grade maxima la Tulcea şi 10 la Constanţa.

Şi în Moldova se anunţă încă o zi cu temperaturi ridicate pentru această perioadă. Chiar dacă peste zi cerul va fi temporar noros iar dimineaţa se anunţă ceţoasă, la amiază vor fi 4 grade în nord la Suceava şi Botoşani, 6 grade în centru la Iaşi, Vaslui şi Piatra Neamţ şi 7 grade în sud la Galaţi.

VREMEA PE 2 ZILE
Sâmbătă, VREMEA va fi tot caldă pentru această perioadă din an, chiar mai caldă decât vineri. Cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a ţării şi va ploua în Maramureş şi izolat în Crişana, Transilvania şi Moldova. În nordul Carpaţilor Orientali se vor semnala precipitaţii slabe mixte. În restul ţării înnorările vor fi temporare şi, mai ales dimineaţa şi seara, pe arii restrânse va fi ceaţă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificări temporare. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 5 grade în estul Transilvaniei şi 14 grade la Timisoara.

Cald şi în Capitală, dimineaţa în jur de 1 grad şi la amiază 9...10 grade. Cerul va fi temporar noros, iar dimineaţa şi seara se menţin condiţiile de ceaţă.

Duminică tot cald pentru această dată din an, îndeosebi în regiunile vestice unde temperatura este în creştere faţă de sâmbătă. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 1- 2 grade în nordul Moldovei la Suceava 2 şi 15 -16 grade în Banat şi Crişana. Cerul va fi variabil, exceptând nordul şi estul ţării, unde vor fi înnorări şi izolat va ploua slab. Spre seară, treptat norii si ploile vor cuprinde toate zonele ţării. La munte şi în nordul Moldovei ploile se pot transforma în lapoviţă şi ninsoare. Vor fi condiţii de polei. În orele dimineţii, mai ales în zonele joase din sud şi sud-est, pe spaţii restrânse va fi ceaţă.

Tot VREME caldă şi în capitală, cu 1- 2 grade dimineaţa si în jur de 10 grade la amiază. Cerul, variabil ziua, se va înnora treptat începând cu orele serii şi trecător va ploua slab. Dimineaţa vor mai fi condiţii de ceaţă.

Alte articole din: VREMEA
Adaugă părerea ta
Alte articole din: VREMEA