Coronavirus - România: 186254 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA METEO 26 aprilie. Vremea rămâne instabilă

Monday, 25 April 2016, 16:12 Sursă: REALITATEA.NET

În Capitală, vremea va fi cu mult mai rece decât în mod normal la această dată cu o maximă, in jurul valorii de 11 grade. Cerul va fi noros în cursul zilei şi va mai ploua, apoi seara norii încep să se risipească.

La munte, cerul va fi mai mult noros, ziua, când vor mai fi precipitaţii, în general slabe, mai ales sub formă de lapoviţă şi ninsoare, iar noaptea va deveni variabil. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe creste. Valorile termice vor scădea, faţă de cele din intervalul precedent. La amiază vor fi 4 grade la Păltiniş şi la Preadeal, 2 grade la Semenic şi la Sinaia, 5 la Arieşeni şi -2 grade la Vf. Toaca, din masivul Ceahlău.

În regiunile intracarpatice ploile se duc şi vremea devine in general frumoasă, maximele cresc dar tot sub cele normale pentru această dată vor fi: 15 grade vor fi la Timisoara, 14 la Oradea, 12 în Baia Mare, 10 la Cluj Napoca şi Sibiu si 7-8 grade in depresiunile transilvane.

Informare meteo de ploi în toată ţara: vremea se răceşte. Lapoviţă şi ninsori la munte

În sud, în Muntenia norii şi ploile mai trenează, în Bărăgan s-ar putea aduna pe arii restrinse şi peste 15-29 l/mp. In aceste condiţii temperatura se opreşte pe la 11-12 grade. În Oltenia însă, vreme în general frumoasă şi maximele ceva mai mari: 14 grade la Drobeta Turnu Severin, 15 la Târgu Jiu, 12 la Craiova şi Râmnicvu Vâlcea.

În Dobrogea nici o schimbare: nori, ploi ce pot lasa si peste 15-20 l/mp, vânt şi frig: 13 grade maximele la Tulcea si Constanta. Nici în Moldova nu se termină cu norii şi ploile. La munte, ninge şi bate vintul. Bate vintul si in partea de nord a regiunii. Maximele sunt modeste, in general intre 10 si 12 grade.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, vremea va fi predominant însorită şi se va încălzi. Temperaturile maxime, în apropierea celor normale, se vor încadra între 14 grade la Miercurea Ciuc și 21 de grade la Timisoara. Dimineaţa, local în nord, centru și în zona submontană și izolat în rest, se va forma brumă.

În Bucureşti, vremea va fi frumoasă şi se va încălzi. Dimineaţa, 4-5 grade în oraş şi spre 1-2 grade în zona preoreşenească, iar la amiază, 18-19 grade.

Joi, valorile termice vor fi puţin mai scăzute decât în mod normal la această dată în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, mai ridicate în sud-est şi în jurul mediilor climatologice în celelalte regiuni. Astfel, maximele se vor încadra, în general, între 13 grade la Miercurea Ciuc și 23 de grade la Giurgiu şi Călăraşi. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare şi local averse şi descărcări electrice, mai ales în nordul şi centrul ţării. Cu totul izolat vor fi condiţii de grindină.

La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, trecător, vor fi şi precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea unele intensificări în Maramureş, Transilvania, nordul Moldovei si la munte şi doar izolat în restul ţării. Dimineata în depresiuni, se va mai produce brumă.

În Bucureşti, vremea va fi uşor mai caldă decât în mod normal la această dată. 5-6 grade dimineaţa şi 22-23 de grade la amiaza. Cerul va fi variabil.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA