Coronavirus - România: 700898 de cazuri confirmate

Vezi mai multe detalii

PROGNOZA METEO 16 februarie. Încă o zi de primăvară, apoi vremea se răceşte în toată ţara

Monday, 15 February 2016, 18:20 Sursă: REALITATEA TV

Încă o zi de primăvară în Bucureşti. În condiţii de cer variabil, termometrele vor indica la amiază în jur de 22 de grade Celsius.

Vreme caldă şi la munte.  Nori mai mulţi în Carpaţii Occidentali şi Orientali, unde local şi temporar va ploua, mai ales ziua, iar pe crestele cele mai înalte din nordul Carpaţilor Orientali, trecător, în cursul nopţii, precipitaţiile vor fi mixte. În rest, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare şi pe arii restrânse ploi slabe. La amiază vor  fi 11 grade la Păltiniş unde sunt şi 14 cm cde zăpadă, 15 grade  la  Predeal unde sunt 13 cm,  8 grade la Semenic cu 29 cm de zăpadă, 14 grade la Sinaia şi 26 cm, 7 grade la Arieşeni unde sunt 35 de cm şi 6 grade sus pe Ceahlău unde sunt 38 de cm de zăpadă.

În Banat, Crişana, Maramureş şi nordul Transilvaniei, vreme fără soare şi, local şi temporar, ploi. Însă chiar şi aşa maximele au valori ridicate, în general între 10 şi 15 grade, mai ridicate în jumătatea sudică a Transilvaniei unde apare puţin şi soarele: 18 grade la Alba Iulia şi 19 în Braşov.

În sud vreme în general frumoasă, cu puţină ceaţă dimineaţa şi cu maxime de sfârşit de aprilie: 21 de grade la Craiova şi Râmnicu Vâlcea, 22 la Ploieşti, Slobozia şi Alexandria şi 23 la Giurgiu şi Călăraşi.

Şi în Dobrogea o zi frumoasă şi deosebit de caldă pentru această data, cu 19 grade la Tulcea şi Constanţa.

Vreme frumoasă şi cald, şi în sudul Moldovei: 20 de grade la Focşani şi 19 la Galaţi. Mai spre nord, norii se înmulţesc, izolat plouă şi maximele sunt ceva mai mici: 13 grade în Bacău, 15 la Iaşi şi 9 la Suceava.

VREMEA PE 2 ZILE

Miercuri, în regiunile extracarpatice vremea se răceşte uşor însă rămâne caldă pentru această perioadă. Tot aici, pe arii restrânse va burniţa. În celelalte regiuni, vremea se va menţine deosebit de caldă pentru această dată, cerul va fi variabil şi numai izolat va ploua slab cel mai probabil spre seară. Temperaturile maxime, la nivelul întregii ţări, vor fi cuprinse între 5 grade la Suceava şi 20 de grade la Timişoara. Vântul va sufla mai tare la munte şi, local, în rest, dar la intensităţi mai reduse. În zonele joase de relief, dimineaţa, pe spaţii mici în special din sud şi est se va aşterne ceaţa.

Se răceşte uşor şi în Capitală, astfel că de la cele 8..9 grade din zori, la amiază nu sperăm la mai mult de 12…13 grade. Cerul va fi noros şi, trecător, vor fi condiţii de burniţă şi de ceaţă. Vântul va sufla în general moderat.

Joi, procesul de răcire al vremii continuă, dat zoz va fi cald pentru mijloc de februarie, mai ales în regiunile intracarpatice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade la Suceava şi 16 grade în Maramureş şi în dealurile Banatului şi ale Crişanei. Norii domină aspectul zilei şi va ploua slab, local, în sud şi izolat în rest. Spre seară ploile se înmulţesc începând din vest. Vântul va avea intensificări temporare în extremitatea de sud-vest şi în cea de est. Bucureştenii au parte de o zi de joi cu 4 grade dimineaţă şi 8…9 la amimază. Trecător, va ploua slab sau va burniţa. Vântul va sufla slab şi moderat.

Alte articole din: VREMEA
Alte articole din: VREMEA