Precipitații mixte! METEO pe trei zile

Sunday, 30 November 2014, 21:21 Sursă: REALITATEA.NET

Autor: Realitatea.NET

BUCUREŞTI

Parada militară din Bucureşti va fi însoţită de precipitaţii mixte ce se vor transforma în ninsoare în a doua parte a zilei. La amiază vor fi în jur de minus 2 grade, dar vântul va spori senzaţia de frig. 

MUNTE
La munte începe să ningă în Munţii Banatului şi în grupele vestice ale Carpaţilor Meridionali, iar în a doua parte a zilei şi noaptea ninsorile se extind şi în restul masivelor. Stratul de zăpadă poate depăşi local 10...15 cm. Izolat se menţin condiţiile de producere a poleiului. Vântul va sufla tare mai ales în zona înaltă, unde va depăşi la rafală 80 km/h, viscolind şi spulberând zăpada. La amiază vor fi 4 grade la Sâna de Vale, 1 grad la Păltiniş,  minus 2 la Predeal, minus 4 la Sinaia şi Semenic şi  minus 5 sus pe Ceahlău.

REGIUNI În regiunile intracarpatice, ploi în partea de vest şi ninsori în restul regiuni. Vântul va sufla cel mai tare în sudul Banatului. Maximele, sunt negative în depresiuni, minus 3 minus 2 grade şi pozitive în rest, până la 6 grade la Timişoara şi Oradea.

În sud, vremea se înrăutăţeşte treptat pe parcursul zilei. Precipitaţiile trec în ninsoare şi se extind în toată zona, iar vântul se intensifică, viscolind ninsoarea. Maximele sunt negative, de la minus 3 la 0 grade.

În Dobrogea, ziua începe cu ploi, dar şi aici până seara, se pot transformă în lapoviţă şi ninsoare. Vântul începe să bată mai tare în partea a doua a zilei. La amiază vor fi 2 grade la Constanşa şi 1 grad la Tulcea.

Tot vreme rece şi în Moldova. Pe arii restrinse fulguieşte, iar maximele rămân sub limita de îngheţ: minus 2 grade la Suceava, minus 1 la Iaşi şi Bacău şi zero grade la Galaţi.

 

VREMEA PE 2 ZILE

Codul galben de ninsori şi vânt se menţine şi mâine în aproape toată ţara şi se va depune un nou strat zăpadă. Vântul va sufla cu peste 50...60 km/h în sudul şi în centrul ţării si cu peste 80 km/h la munte şi în sudul Banatului, viscolind zăpada. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între minus 3 şi 7 grade cu plus.

 Mai ninge şi mâine în Bucureşti, va fi tot frig, în jur de minu 1 grad, iar vântul va sufla cu 45...50 km/h.

 Miercuri maximele mai cresc puţin, dar tot va fi rece pentru începutul lui decembrie. În sud vor cădea precipitaţii mixte, la munte şi prin Moldova va ninge, iar în vest va ploua. Aşadar, puţin soare doar în nord-vestul şi centrul ţării. Vântul va mai avea intensificari în sud-vest si sud. Maximele pornesc de la minus 2 grade în Moldova şi se opresc la 9 grade în Maramureş şi în Dealurile de Vest.

Miercuri se încălzeşte uşor şi în Bucureşti, însă la amiază vor fi cel mult 2 grade cu plus. Trecător vor mai cădea precipitaţii mixte, iar vântul se va linişti către seară.

 


Vezi mai multe


Adaugă părerea ta
Alte articole din: Ultimele Stiri